Hazelnootmousse met Oreo

Cheat day! Soms heb je gewoon opeens zin in een lekker toetje. Dan heb je natuurlijk geen zin om uren te wachten. Dan mag je best eens een keertje iets gemakkelijks uit een pakje maken. Ik had tijdens mijn laatste sugar craving zin in mousse. Normaal maak ik die zelf, maar voor deze keer heb ik ik hazelnootmousse van Dr. Oetker gebruikt (zie de foto). Dat is poeder waar je melk bij doet. Dat klop je een paar minuten met de mixer en dan moet de mousse alleen nog even in de koelkast opstijven.

Ik had zin in een knapperig koekje erbij en bij de hazelnootsmaak van de mousse leek me Oreo goed passen. En zelfs daarmee heb ik het me extreem gemakkelijk gemaakt met een zakje Oreo-kruimels van de winkel. Uiteraard kun je ook Oreo-koekjes gebruiken en die plat slaan met een deegroller. Dat is vooral fijn als je wat opgebouwde woede in je lijf hebt zitten!

verpakking Dr Oetker mousse
INGREDIËNTEN MOUSSE MET OREO

Voor 4 champagneglaasjes

1 pakje hazelnootmousse van Dr. Oetker

250 ml koude melk

8 el Oreo-kruimels

eventueel 4 kleine Oreo’s voor de garnering

laagjes van hazelnootmousse en oreokruimels in 4 glaasjes
BEREIDING

Doe de inhoud van het zakje samen met de melk in een beslagkom. Mix de mousse ongeveer 4 minuten tot het wat opgesteven is. Zet het een half uur in de koelkast om verder op te stijven. Doe Oreo-kruimels onderin de glaasjes. Spuit of lepel er een laagje mousse op en maak zo laagjes van Oreo en mousse tot de glaasjes vol zijn. Top af met een klein Oreo-koekje.

TIP

De Oreo-kruimels zijn te koop bij de Action. Het pakje met de mousse-mix kocht ik in Duitsland. Woon je niet aan de grens, dan kun je elke andere mix voor mousse kopen, als het je maar lekker lijkt.

4 champagneglazen met hazelnootmousse en Oreo kruimels
Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *