’s Morgens eet ik altijd graag een kommetje yoghurt met vers fruit. Meestal houd ik het gezond met lijnzaad, pitten en havervlokken, maar eigenlijk vind ik krokante muesli (granola) veel lekkerder. En soms komt deze dan toch in mijn yoghurt terecht. In de granola uit de winkel zit alleen meestal ontzettend veel suiker. Zelf maken is dus een veel betere optie. En weet je? Dat is eigenlijk helemaal niet zo veel werk. Ik zou zeggen probeer het eens. Deze versie is met noten en er komen maar 2 eetlepels honing in. Je kunt er zeker 15 porties uit halen, dus er zit maar heel weinig honing in 1 portie.
Voor 15 porties
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
200 gram havervlokken
2 el sesamzaadjes
2 el zonnebloempitten
½ tl kaneel
2 el honing
2 el zonnebloemolie
Hak de noten grof. Meng alle droge ingrediënten en voeg dan de honing en olie toe. Roer goed door. Spreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 10-15 minuten in een oven van 175 graden. Roer door en zet de plaat nog 5 minuten in de oven. Let erop dat de granola niet te donker wordt. Laat het goed afkoelen voordat je het in een doosje doet.
Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals pecannoten of amandelen.
Annie
Ikzelf ben niet zo’n fan hiervan maar het klinkt allemaal heel erg lekker
Kim
Dank je! Misschien moet je het nog eens proberen!
Roosmarie
Deze ga ik zeker met Annalisa maken. We eten samen elke ochtend granola met yoghurt.
Kim
Leuk, laat maar horen of jullie het lekker vinden! X