Recepten voor 1

Woon je alleen en vind je het soms ook zo irritant dat alle recepten bijna altijd voor 4 mensen zijn? Of heb je een gezin, maar is iedereen weg en heb jij zin in iets lekkers? Dan is dit artikel iets voor jou! Het afgelopen jaar kwamen best wat recepten op mijn blog die voor […]

Read more

Pannenkoeken bakken

Vandaag een artikel over pannenkoeken en hoe je die nu het beste kunt bakken. Ik ben dol op pannenkoeken, vooral omdat je er echt alle kanten mee op kunt. Hartig, zoet, dik, dun, en elk beleg is mogelijk. Mijn moeder maakt altijd dikke appelpannenkoeken. Ik zelf maak het liefst dunne pannenkoeken. In de zomer met […]

Read more

Bakken met een lichamelijke beperking

Zoals jullie misschien weten, is mijn gezondheid helaas niet al te best. Ik heb best wat lichamelijke beperkingen en weinig energie. Bakken is mijn grootste hobby, maar dat moet ik dus goed doseren. Ik kan niet lang staan, niet lang zitten, niet tillen en als ik bijvoorbeeld slagroom klop, heb ik al een trillende arm, […]

Read more

Baktechnieken deel 2

2 weken geleden heb ik voor jullie een aantal baktechnieken uitgelicht. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, dus daarom geef ik daar vandaag een vervolg aan. We gaan het hebben over de absolute basics van beslag en deeg maken. Beslag of deeg Wat is precies het verschil tussen beslag en deeg? Als je een […]

Read more

Baktechnieken deel 1

Heb je soms ook vraagtekens bij een recept, omdat je niet weet wat precies bedoeld wordt met sommige baktechnieken? Wat is bijvoorbeeld chocola au bain-marie smelten of wat is blind bakken? In dit artikel zet ik 3 begrippen voor je op een rijtje. Zo kun je vol zelfvertrouwen aan de slag. Over 2 weken leg […]

Read more

Tips voor de perfecte meringue

Zoals je in mijn vorige bericht hebt kunnen lezen, staat juni in het teken van meringue. Je hebt merengue en meringue. Merengue is een dans uit de Dominicaanse Republiek. En meringue is schuimgebak, gemaakt van eiwitten en suiker. Aan merengue waag ik me niet, maar wel aan meringue. En met plezier, want ik vind het […]

Read more

Werken met fondant of marsepein

Wil je graag eens een gedecoreerde taart of cupcake maken? Je kunt dan verschillende dingen doen: decoreren met botercrème, met fondant of met marsepein. In dit bericht gaan we wat dieper in op de laatste 2. Wat is nu precies het verschil tussen fondant en marsepein en hoe gebruik je het? Dat leg ik graag […]

Read more

Bakken met kinderen

Bakken met kinderen vind ik altijd heel gezellig. Kinderen vinden alles leuk om te proberen. Ik denk dat als ze zelf mee mogen helpen, ze het eten ook sneller lekker vinden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het geweldig is om samen te doen. Hoe zorg je ervoor dat jullie samen een heerlijke bakmiddag hebben? […]

Read more