Fudge met pistache en cranberry

Wij maken al jaren af en toe fudge. Er zijn meerdere manieren om fudge te maken. Wij doen het met chocola en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk koop je in een blikje. Het is gewoon in de supermarkt te koop. Het is een vrij dikke melk waaraan water is onttrokken en suiker aan is toegevoegd. Fudge is echt super gemakkelijk te maken en het is heel erg lekker. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het is in 10 minuten klaar. Alleen jammer dat je dan nog een poosje moet wachten tot de fudge vast is geworden. Maar je geduld wordt beloond als je een heerlijk zacht smeltend stukje in je mond hebt, beloofd!

INGREDIËNTEN FUDGE

Voor een bakvorm van 20 bij 20 cm

Voor ongeveer 30 stukjes

175 gram pure of melkchocola (ik ben voor puur gegaan)

200 ml gecondenseerde melk

15 gram boter

50 gram pistachenootjes

50 gram gedroogde cranberry’s

BEREIDING

Breek de chocola in stukjes. Doe het samen met de gecondenseerde melk en de boter in een pan. Zet de pan op het vuur. Roer af en toe tot de chocola en boter gesmolten is. Zet de pan van het vuur af en roer bijna alle pistachenootjes en cranberry’s erdoor. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en garneer het met de rest van de nootjes en cranberry’s. Laat de fudge helemaal hard worden, haal het uit de vorm en snijd het dan in blokjes.

TIP

Ik bewaar fudge altijd in de koelkast, maar voor ik het eet laat ik het op kamertemperatuur komen. Dan komen de smaken nog beter vrij.

One thought on “Fudge met pistache en cranberry

  1. Paasfudge - MollyPollyCupcake

    […] eens mijn eerdere recept voor fudge gezien, als je dat wil teruglezen kun je op deze link klikken: https://www.mollypollycupcake.nl/fudge-met-pistache-en-cranberry/. Ook maakte ik al eens zomerse fudge met flamingo’s: […]

    # 30 maart 2023 at 11:16 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *