Fudge met flamingo’s

Fudge is een soort romige toffee en wordt gemaakt van boter, suiker en melk of room. Ik vind chocoladefudge het lekkerste en maak het nog makkelijker door gecondenseerde melk te gebruiken in plaats van suiker en melk/room. Meestal doe je fudge in een vierkante vorm, zoals een brownie-vorm, zodat je er vierkantjes van kunt snijden als de fudge gehard is. Ik wilde het eens anders presenteren en ik had nog hele leuke sprinkles en cupcakepapiertjes met flamingo’s op liggen. De sprinkles fleuren de donkere chocola wat op. 1 cupcakeje van fudge is veel meer en dus machtiger dan een blokje, maar ach, daar hebben wij vast geen problemen mee, toch?

chocofudge met flamingo-sprinkles
INGREDIËNTEN FUDGE

Voor ongeveer 6 cupcakevormpjes

175 gram pure chocola

200 ml gecondenseerde melk

15 gram boter

flamingo-sprinkles

BEREIDING

Breek de chocola in stukjes. Doe het samen met de gecondenseerde melk en de boter in een pan. Zet de pan op halfhoog vuur. Roer af en toe tot de chocola en boter gesmolten is. Doe de fudge in cupcakepapiertjes en verdeel de kleine flamingo’s erover.

chocofudge in cupcakevormpjes
TIP

Ik kocht deze leuke sprinkles bij Deleukstetaartenshop: https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-sprinkles-roze-flamingo-s-56g-03-3075

Tekst Zoete groetjes. Kim,

2 thoughts on “Fudge met flamingo’s

 1. Marie de Jonge

  Zelf ben ik ook een groot fan van fudge en chocolade. Voor mijn verjaardag zou ik ook graag weer eens wat lekkers willen bakken voor mijn visite. Naast deze leuke sprinkles, kan je natuurlijk ook een lekkere topping maken waar de smaken van de cupcake in terugkomen.

  # 2 februari 2022 at 17:10 Reply
  • Kim

   Hoi Marie,

   Leuk dat je reageert. En erg leuk dat je ook wil bakken voor je verjaardag! Cupcakes met toppings maak ik ook graag. Succes met bakken!

   Groetjes, Kim

   # 2 februari 2022 at 17:26 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *