Fruit-en-notenrotsjes

Je kent vast de bekende pindarotsjes, gemaakt van pure of melkchocola en pinda’s. Ik heb ze ook ooit met witte chocola gemaakt, maar dat leek nergens naar. Op de een of andere manier werden het geen rotsjes, maar meer platte schijfjes met daarop de pinda’s. Zou dat ook de reden zijn dat de Rousseau (de chocoladefabriek waar ik heeeeeel graag kom) geen witte pindarotsjes verkoopt?

Deze keer wilde ik eens andere rotsjes maken. Ik had nog een zakje met gedroogd fruit. Er zat ananas en papaya in. Ik heb een deel gemaakt met alleen dit fruit, een deel met fruit en pinda’s en een deel met fruit en pistachenoten. Zelf vond ik die met het gedroogd fruit en de pistachenootjes het lekkerst en die met alleen het fruit het minst. Die waren ook het allerzoetst, eigenlijk net iets te zoet. Maar misschien vind jij die juist wel het lekkerste. 

fruit-notenrotsjes
INGREDIËNTEN ROTSJES

Voor ongeveer 10 rotsjes

150 gram chocola, puur of melk

50 gram pistachenoten

50 gram pinda’s

100 gram gedroogde ananas en papaya

50 gram witte chocola

BEREIDING

Smelt 2/3 van de pure of melkchocolade au bain-marie. Als de chocola gesmolten is, doe je de rest van de choco erbij en haal je de pan van het vuur. Roer goed tot alle chocola gesmolten is. Door niet alle chocola tegelijk te smelten, blijft de chocola na het drogen knapperig en glanzend. Doe de chocola in 3 kommetjes en doe 50 gram fruit in 1 kom en de rest verdeeld over 2 kommetjes. Voeg de pistachenoten toe aan kom 2 en de pinda’ s aan kom 3.

Meng het fruit en de noten goed door de chocola. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep hoopjes chocola op de plaat. Leg een stukje fruit op de rotsjes als de chocola nog zacht is. Als je het leuk vindt, kun je streepjes erop maken van witte chocola die je laat smelten. Je kunt ze grof maken door een lepel te gebruiken om de choco te drizzelen. Als je fijne lijntjes wil, kun je de gesmolten chocola in een spuitzakje waar je een piepklein stukje afknipt.

bord met rotsjes van chocola, noten en gedroogd fruit
TIP

Je kunt ook ander gedroogd fruit proberen, zoals abrikoosjes of cranberry’s.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *