Dit toetje maak ik elk jaar wel eens een keer en het is telkens een succes. Dat kan ook haast niet anders als je hoort wat er allemaal in zit. Je mengt slagroom met yoghurt en daar komen marshmallows, frambozen en meringue in. Daarna komt er nog heerlijke frambozensaus overheen. Klinkt goed toch? Dus als je een keer indruk wil maken met een dessert na een dinertje, zou ik dit zeker maken.
INGREDIËNTEN FRAMBOZENTOETJE
Voor 4 toetjes
300 gram diepvriesframbozen
200 ml slagroom
200 ml yoghurt
8 meringues
marshmallows
25 gram poedersuiker
200 gram verse frambozen
BEREIDING
Laat de diepvriesframbozen ontdooien. Klop de slagroom stijf en meng met de yoghurt. Verkruimel de meringues en knip de marshmallows in kleine stukjes. Pureer de ontdooide frambozen met de suiker. Roer de verse frambozen, de meringues en de marshmallows door de yoghurt. Schep de yoghurt in glaasjes en giet de frambozensaus erop. Garneer met meringue en een framboosje.
Tip
De meringues worden snel zacht en dan proef je ze niet meer in het toetje. Je kunt het dessert dus het beste vrij snel opeten. Of je serveert er gewoon nog een lading schuimpjes bij!