Frambozentoetje met meringue en marshmallows

Dit toetje maak ik elk jaar wel eens een keer en het is telkens een succes. Dat kan ook haast niet anders als je hoort wat er allemaal in zit. Je mengt slagroom met yoghurt en daar komen marshmallows, frambozen en meringue in. Daarna komt er nog heerlijke frambozensaus overheen. Klinkt goed toch? Dus als je een keer indruk wil maken met een dessert na een dinertje, zou ik dit zeker maken.

bovenaanzicht frambozentoetje
INGREDIËNTEN FRAMBOZENTOETJE

Voor 4 toetjes

300 gram diepvriesframbozen

200 ml slagroom

200 ml yoghurt

8 meringues

marshmallows

25 gram poedersuiker

200 gram verse frambozen

BEREIDING

Laat de diepvriesframbozen ontdooien. Klop de slagroom stijf en meng met de yoghurt. Verkruimel de meringues en knip de marshmallows in kleine stukjes. Pureer de ontdooide frambozen met de suiker. Roer de verse frambozen, de meringues en de marshmallows door de yoghurt. Schep de yoghurt in glaasjes en giet de frambozensaus erop. Garneer met meringue en een framboosje.

frambozentoetje tegen een roze achtergrond
Tip

De meringues worden snel zacht en dan proef je ze niet meer in het toetje. Je kunt het dessert dus het beste vrij snel opeten. Of je serveert er gewoon nog een lading schuimpjes bij!

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *