Eton mess met aardbeien

Ik heb juni gebombardeerd tot maand van de meringue. Ik ben gek op dit eiwitschuim en je kunt er alle kanten mee op. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn lievelingstoetje, Eton mess. Hier zitten uiteraard meringues in, kant-en-klare uit de winkel deze keer.

Volgende week krijg je tips om de perfecte meringue te kunnen bakken. De derde week van juni komt een recept online van zelfgebakken meringues en de laatste week laat ik jullie allerlei lekkere recepten met meringue zien, zodat je genoeg inspiratie hebt om er zelf mee aan de slag te gaan. De blogs komen altijd op donderdag rond 12 uur online, dus graag tot dan.

Vandaag dus het recept van Eton mess. Ik heb het officiële recept wel een beetje aangepast. De oorspronkelijke versie bestaat uit slagroom, meringues, aardbeien en aardbeiensaus, maar ik kan je zeggen dat het met vanille-ijs nog lekkerder wordt. Ik eet Eton mess de hele zomer door, zeker 2 keer per week, zo lekker vind ik het.

Waarschijnlijk is de naam ontstaan, omdat het toetje geserveerd wordt tijdens een jaarlijkse cricketwedstrijd in Engeland tussen Eton College en Harrow School. En ik denk dat ‘mess’ erbij hoort, omdat je de ingrediënten van Eton mess gewoon lekker door elkaar kunt roeren. Het hoeft echt niet mooi en netjes.

INGREDIËNTEN ETON MESS

voor 2 glazen of kommetjes

300 gram aardbeien

eventueel suiker

6 kleine of 2 grote meringues

300 ml vanille-ijs

1 pakje slagroom

pure hagelslag

BEREIDING

Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd ze in stukjes. Pureer de helft met suiker naar smaak. Schep het ijs in kommetjes en schep de aardbeien, de aardbeiensaus, de verkruimelde meringues en de slagroom erop. Roer 1 of 2 keer door, zodat alles mooi gemarmerd wordt. Bestrooi met hagelslag en geniet!

TIP

Je kunt Eton mess ook met ander fruit maken, zoals frambozen of blauwe bessen. Pureer de helft van het fruit om saus te maken. Als je de saus te zuur vindt, kun je wat suiker er doorheen roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *