Een kijkje in mijn keuken

Toen ik mijn appartement kocht in 2005 zat de oude keuken van de woningvereniging er nog in. Eigenlijk alleen 3 onderkastjes en een geiser en dat was het. We hebben toen kasten bij gekocht en de keuken opgeknapt. Dat was hard nodig, want alles was zo vies en oud. Mijn vader heeft uren erover gedaan om kleine groene tegeltjes van de muur af te hakken. In 2018 kreeg ik mijn nieuwe keuken en nu, ruim 2 jaar later, is het nog steeds mijn droomkeuken!

Ik houd heel erg van kleur. Alle kamers hebben dan ook verschillende kleuren. Toen ik de oude keuken had, hadden we de muren geel geverfd. Nu zitten er 3 tinten groen op de muren, een beetje mintkleurig. De accessoires en rolgordijntjes zijn roze. Van lichtroze tot knalroze. Ik probeer er wel altijd voor te zorgen dat alles mooi bij elkaar past. Ik heb zelfs alleen kookboeken die roze of mintgroen zijn uitgekozen voor de keuken.

Ik wilde graag een soort cupcakecafé creëren en ik denk dat dat wel is gelukt. De kussens en prints dragen daar zeker toe bij. En gelukkig vond ik ook leuk servies met baksels op. Hoe vind je mijn retro-waterkoker? Dat is toch echt een snoepje, niet? Ik ben ook blij met de stolp. Daar zit nu het fondanteendje in. Hoe je die maakt, vind je hier: https://www.mollypollycupcake.nl/badeendjes-van-fondant/. Heb je ook de snoepjespot van Molly gezien? Die is van het merk Lief en ook roze!

Wat echt fijn is, is dat het aanrechtblad perfect op mijn lengte aangepast is. Ik ben 1.80m dus het is super fijn dat ik nu niet meer voorover hoef te bukken om af te kunnen wassen. Verder ben ik erg gelukkig met mijn oven. Hij is van het merk Neff (nooit van gehoord van te voren) en de deur kan helemaal onder de oven geschoven worden. De oven is ook nog eens op hoogte ingebouwd, dus ik kan nu heel gemakkelijk mijn taarten en andere baksels eruit halen.

Ik vind bakken nu dan ook echt veel leuker dan in mijn oude keuken. Eigenlijk ging het in mijn oude keuken nauwelijks, omdat ik een combimagnetron had die niet mee wilde werken. Een cake moest dubbel zo lang gebakken worden en dan was hij nog niet lekker. Op een gegeven moment bakte ik er alleen nog afbakbroodjes in af. Nu heb ik elke keer heel erg veel zin om te bakken. O ja, zo netjes als de keuken op de foto is, zo is ‘ie bijna nooit. Meestal lijkt hij ontploft na een baksessie.

2 thoughts on “Een kijkje in mijn keuken

 1. Funs

  Leuk gepresenteerd. Goed met die interne link erin.

  # 28 oktober 2020 at 19:23 Reply
 2. Kim

  Thanks Funs,

  Ik heb elke dag zoveel plezier van de keuken en de fijne oven!

  # 28 oktober 2020 at 20:27 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *