Cupcakes met lemoncurd en frambozen

Deze cupcakes vind ik echt perfect voor de zomer en lente; het frisse van de lemon curd met de verse frambozen maken deze cupcakes overheerlijk. Wij maken ze elk jaar en jij vast ook als je ze eenmaal geproefd hebt!

INGREDIËNTEN CUPCAKES

Voor ongeveer 10 cupcakes

115 gram zachte boter

115 gram suiker

2 eieren

115 gram zelfrijzend bakmeel

rasp van 1 citroen

2 el lemoncurd

150 gram verse frambozen

25 gram boter

1 el lichtbruine basterdsuiker

1 el gemalen amandelen

1 el bloem

cupcakes met citoren en frambozen
BEREIDING

Verwarm de oven op 200 graden. Mix de boter met de suiker licht en romig en klop er dan de eieren 1 voor 1 door. Spatel het bakmeel erdoor en meng ook de citroenrasp en lemoncurd erdoor. Schep het beslag in cupcakevormpjes en verdeel de frambozen erover. Smelt de boter en meng de suiker, bloem en amandelen erdoor tot een iets kruimelig mengsel. Verdeel dit beslag over de cupcakes en bak ze in 15-20 minuten gaar.

TIP


Er passen 3 of 4 frambozen in het beslag. Ik zou er het liefste meer in doen, maar dan bakken de cupcakejes niet meer zo goed.

frambozen-citroen cupcakes
tekst Liefs, Kim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.