Deze cupcakes vind ik echt perfect voor de zomer en lente; het frisse van de lemon curd met de verse frambozen maken deze cupcakes overheerlijk. Wij maken ze elk jaar en jij vast ook als je ze eenmaal geproefd hebt!
INGREDIËNTEN CUPCAKES
Voor ongeveer 10 cupcakes
115 gram zachte boter
115 gram suiker
2 eieren
115 gram zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
2 el lemoncurd
150 gram verse frambozen
25 gram boter
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 el gemalen amandelen
1 el bloem
BEREIDING
Verwarm de oven op 200 graden. Mix de boter met de suiker licht en romig en klop er dan de eieren 1 voor 1 door. Spatel het bakmeel erdoor en meng ook de citroenrasp en lemoncurd erdoor. Schep het beslag in cupcakevormpjes en verdeel de frambozen erover. Smelt de boter en meng de suiker, bloem en amandelen erdoor tot een iets kruimelig mengsel. Verdeel dit beslag over de cupcakes en bak ze in 15-20 minuten gaar.
TIP
Er passen 3 of 4 frambozen in het beslag. Ik zou er het liefste meer in doen, maar dan bakken de cupcakejes niet meer zo goed.