Cupcakes met frambozencrème

Voor Pasen liet ik je cupcakes zien met een vogelnestje van Bonbonbloc-crème (https://www.mollypollycupcake.nl/paascupcakes/). Vandaag heb ik nog zo’n mega lekker recept voor je, namelijk vanille cupcakes met een crème van witte chocola en frambozen. Dat klinkt toch hemels he? Ik kan je zeggen, dat is het ook. De cupcakejes zijn wel best zoet, maar dat geeft niks. Mocht je het echt too much vinden, dan kun je de cupcakes een beetje uithollen en in het gaatje wat lemon curd doen. Dat geeft een frisse toets aan de cupcakes.

6 frambozencupcakes met fondantdecoratie
INGREDIËNTEN CUPCAKES

Voor 8 cupcakes

de helft van dit cupcakerecept: https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/

150 gram diepvriesframbozen

1 eiwit

65 gram suiker

15 ml water

75 gram zachte boter

150 gram witte chocola

3 cupcakes met frambozencrème
BEREIDING

Bak de cupcakes zoals in de link vermeld staat. Laat ze helemaal afkoelen. Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op. Druk zoveel mogelijk sap uit het fruit. Je moet ongeveer 75 ml gram sap krijgen. Mix het eiwit stijf. Breng de suiker en het water in een pannetje aan de kook tot de thermometer 130 graden aangeeft. Giet deze siroop bij het eiwit en blijf mixen tot het afgekoeld is. Doe de boter er klontje voor klontje bij en mix elke keer goed totdat de boter is opgenomen.

Breek de witte chocola in kleine stukken en smelt hem au bain-marie. Laat de chocolade ietsje afkoelen en roer dan het frambozensap erdoor. Spatel het frambozen-chocomengsel dan door de boter-suikermix. Zet de pan even in de koelkast. Als de botercrème een beetje opgestijfd is, schep je hem in een spuitzak met spuitmondje 1M. Spuit mooie rozetten op de cupcakes.

3 frambozencupcakes
TIP

Doordat je de warme suiker bij het eiwit doet, worden de eventuele bacteriën gedood. Je kunt met elk stervormig mondje een nestje spuiten. Ik gebruik het liefst de 1M van Wilton, omdat ik daar een echt mooie rozet / nestje mee kan spuiten.

Deze cupcakes zijn zo al een plaatje, maar als je het leuk vindt, kun je ze ook nog decoreren met fondant. Kijk maar naar de 2 en 4e foto.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *