Cupcakejes

Cupcakes doen het altijd goed. Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt er alle kanten mee op, zowel met de vulling en de ingrediënten als met de decoratie. Wat dacht je van chocoladestukjes door het beslag of kokos? Of spuit een lekkere toef slagroom op de cupcakejes en garneer met vers fruit.

Het recept van vandaag is een basisrecept, omdat maandag een heel leuk recept online komt voor badeendjes van fondant. Deze eendjes komen op de cupcakes. Ik kan je vast verklappen dat dat echt heel schattig uitziet. Ik heb al veel recepten voor cupcakes geprobeerd, maar dit recept is echt het allerfijnste. Ze lukken altijd en smaken heerlijk.

INGREDIËNTEN CUPCAKES

voor 18 stuks

230 gram zachte roomboter

230 gram suiker

4 eieren

230 gram zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

1 tl vanille-extract

BEREIDING

Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig. Voeg 1 voor één de eieren toe en mix tot het ei is opgenomen. Doe het bakmeel, het bakpoeder en het vanille-extract erbij en mix tot een mooi glad beslag. Zet cupcakepapiertjes in een muffinvorm en schep het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten in de muffinvorm afkoelen en daarna op een rooster.

TIP

Je kunt het beslag in de papiertjes doen met een lepel of met een ijstang. Wil je precies even hoge cupcakes? Weeg het beslag dan af, in elk vormpje komt 42 gram.

8 thoughts on “Cupcakejes

  1. Roosmarie

    Tried & tested! Thanks

    # 3 februari 2020 at 09:43 Reply
    • Kim

      Fijn recept he?

      # 4 februari 2020 at 13:13 Reply
  2. Funs

    Mooi verzorgde blog. En alles smaakt zoals het uit ziet.
    SUCCES.

    # 3 maart 2020 at 15:06 Reply
    • Kim

      Dank je wel voor je leuke berichtje!

      # 3 maart 2020 at 19:47 Reply
  3. Roosmarie

    Hallo,

    Ik wil graag gewoon meel gebruiken en geen zelfrijzend, kan dat ook?

    # 16 mei 2020 at 13:35 Reply
    • Kim

      Jazeker, dan gebruik je wat meer bakpoeder. De verhouding is 15 gram bakpoeder per 500 gram meel. Als je geen bakpoeder gebruikt, rijzen de cupcakes niet genoeg. Ze zijn dan wel eetbaar, maar niet zo luchtig. Je kunt dan wel de eieren splitsen, het eiwit luchtig kloppen en het dan door het beslag doen met de dooiers voor iets meer fluffy cupcakejes. X

      # 16 mei 2020 at 16:36 Reply
  4. Roosmarie

    Thanks, zal een foto sturen met het resultaat. Xx

    # 16 mei 2020 at 17:49 Reply
    • Kim

      Ja leuk! Ben heel benieuwd! Veel plezier met bakken! X

      # 16 mei 2020 at 18:23 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *