Cupcakes doen het
altijd goed. Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt er alle kanten mee op,
zowel met de vulling en de ingrediënten als met de decoratie. Wat dacht je van
chocoladestukjes door het beslag of kokos? Of spuit een lekkere toef slagroom
op de cupcakejes en garneer met vers fruit.
Het recept van
vandaag is een basisrecept, omdat maandag een heel leuk recept online komt voor
badeendjes van fondant. Deze eendjes komen op de cupcakes. Ik kan je vast
verklappen dat dat echt heel schattig uitziet. Ik heb al veel recepten voor
cupcakes geprobeerd, maar dit recept is echt het allerfijnste. Ze lukken altijd
en smaken heerlijk.
INGREDIËNTEN CUPCAKES
voor 18 stuks
230 gram zachte
roomboter
230 gram suiker
4 eieren
230 gram
zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl
vanille-extract
BEREIDING
Verwarm de oven
op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig. Voeg 1 voor één de eieren toe
en mix tot het ei is opgenomen. Doe het bakmeel, het bakpoeder en het
vanille-extract erbij en mix tot een mooi glad beslag. Zet cupcakepapiertjes in
een muffinvorm en schep het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes in 20
minuten gaar. Laat ze 5 minuten in de muffinvorm afkoelen en daarna op een
rooster.
TIP
Je kunt het beslag in de papiertjes doen met een lepel of met een ijstang. Wil je precies even hoge cupcakes? Weeg het beslag dan af, in elk vormpje komt 42 gram.
Jazeker, dan gebruik je wat meer bakpoeder. De verhouding is 15 gram bakpoeder per 500 gram meel. Als je geen bakpoeder gebruikt, rijzen de cupcakes niet genoeg. Ze zijn dan wel eetbaar, maar niet zo luchtig. Je kunt dan wel de eieren splitsen, het eiwit luchtig kloppen en het dan door het beslag doen met de dooiers voor iets meer fluffy cupcakejes. X
Roosmarie
Tried & tested! Thanks
Kim
Fijn recept he?
Funs
Mooi verzorgde blog. En alles smaakt zoals het uit ziet.
SUCCES.
Kim
Dank je wel voor je leuke berichtje!
Roosmarie
Hallo,
Ik wil graag gewoon meel gebruiken en geen zelfrijzend, kan dat ook?
Kim
Jazeker, dan gebruik je wat meer bakpoeder. De verhouding is 15 gram bakpoeder per 500 gram meel. Als je geen bakpoeder gebruikt, rijzen de cupcakes niet genoeg. Ze zijn dan wel eetbaar, maar niet zo luchtig. Je kunt dan wel de eieren splitsen, het eiwit luchtig kloppen en het dan door het beslag doen met de dooiers voor iets meer fluffy cupcakejes. X
Roosmarie
Thanks, zal een foto sturen met het resultaat. Xx
Kim
Ja leuk! Ben heel benieuwd! Veel plezier met bakken! X