Cookie dough icecream pie

Vandaag laat ik jullie een heerlijke icecream pie zien en ik zeg je, die is echt de moeite waard om te maken! De bodem is gemaakt van Oreo en boter. Deze bodem maak ik ook wel eens voor een cheesecake. Zie https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-cheesecake/ en https://www.mollypollycupcake.nl/cheesecake-met-aardbeien/. Op de bodem komt vanille-ijs met daarin chocoladestukjes en lekker veel cookiedough balletjes. Veilig om rauw te verwerken, want er komt geen ei in. Je topt de taart af met nog meer chocolatechips en cookiedough. Je zult vast niet kunnen wachten tot de ijstaart uit de vriezer kan!

bovenkant van icecream pie
INGREDIËNTEN ICECREAM PIE

Voor een springvorm van 20 cm

Cookie dough

115 gram zachte boter

100 gram donkere basterdsuiker

50 gram suiker

30 ml melk of room

1 tl vanille-extract

160 gram bloem

snufje zout

90 gram chocolate chips

Oreobodem

180 gram Oreo’s

5 el boter

Vulling

200 ml slagroom

2 tl poedersuiker

½ tl vanille-extract

1 liter vanille-ijs

90 gram chocolate chips

ijstaart met bolletjes cookiedough
BEREIDING COOKIEDOUGH

Doe de boter met de suikers in een kom en mix tot het licht en creamy is. Voeg de melk en vanille toe en mix kort. Doe dan het meel en het zout erbij en mix tot alles goed gemengd is. Doe de chocolate chips erbij en roer goed door. Maak hele kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de vriezer.

BEREIDING BODEM EN IJS

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter, maal de Oreo-koekjes fijn en meng ze met de boter. Duw het mengsel in een springvorm van 20 centimeter en zet in de koeling.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en de vanille. Meng met het ijs. Roer er ¾ van de cookie dough balletjes door. Giet het mengsel op de Oreobodem. Leg de rest van de balletjes en de overige 90 gram chocolatechips erop en vries de ijstaart zeker 4 uur in. Haal de springvorm uit de vriezer en maak de rand voorzichtig los. Leg de taart op een bord of taartschaal, snijd de heerlijke icecream pie aan en geniet ervan!

TIP

Ik houd het meest van pure chocola dus ik heb pure chocolate chips gebruikt, maar met melk chocolate chips kan het ook. Je hebt kleine rondjes en wat grotere chocolate chunks. Je kunt het beste de kleine rondjes gebruiken, zodat je ze goed kunt mengen met het deeg en je lekker veel kleine bolletjes deeg kunt draaien.

Tekst Zoete groetjes. Kim,
Posted in ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *