Vandaag laat ik jullie een heerlijke icecream pie zien en ik zeg je, die is echt de moeite waard om te maken! De bodem is gemaakt van Oreo en boter. Deze bodem maak ik ook wel eens voor een cheesecake. Zie https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-cheesecake/ en https://www.mollypollycupcake.nl/cheesecake-met-aardbeien/. Op de bodem komt vanille-ijs met daarin chocoladestukjes en lekker veel cookiedough balletjes. Veilig om rauw te verwerken, want er komt geen ei in. Je topt de taart af met nog meer chocolatechips en cookiedough. Je zult vast niet kunnen wachten tot de ijstaart uit de vriezer kan!
Voor een springvorm van 20 cm
Cookie dough
115 gram zachte boter
100 gram donkere basterdsuiker
50 gram suiker
30 ml melk of room
1 tl vanille-extract
160 gram bloem
snufje zout
90 gram chocolate chips
Oreobodem
180 gram Oreo’s
5 el boter
Vulling
200 ml slagroom
2 tl poedersuiker
½ tl vanille-extract
1 liter vanille-ijs
90 gram chocolate chips
Doe de boter met de suikers in een kom en mix tot het licht en creamy is. Voeg de melk en vanille toe en mix kort. Doe dan het meel en het zout erbij en mix tot alles goed gemengd is. Doe de chocolate chips erbij en roer goed door. Maak hele kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de vriezer.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter, maal de Oreo-koekjes fijn en meng ze met de boter. Duw het mengsel in een springvorm van 20 centimeter en zet in de koeling.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en de vanille. Meng met het ijs. Roer er ¾ van de cookie dough balletjes door. Giet het mengsel op de Oreobodem. Leg de rest van de balletjes en de overige 90 gram chocolatechips erop en vries de ijstaart zeker 4 uur in. Haal de springvorm uit de vriezer en maak de rand voorzichtig los. Leg de taart op een bord of taartschaal, snijd de heerlijke icecream pie aan en geniet ervan!
Ik houd het meest van pure chocola dus ik heb pure chocolate chips gebruikt, maar met melk chocolate chips kan het ook. Je hebt kleine rondjes en wat grotere chocolate chunks. Je kunt het beste de kleine rondjes gebruiken, zodat je ze goed kunt mengen met het deeg en je lekker veel kleine bolletjes deeg kunt draaien.