Chocoreep in 3 smaken

Ik had weer eens zin in chocola. Dat komt gelukkig maar zelden voor. Grapje natuurlijk, ik eet elke dag chocola en veel ook. Ik wilde deze keer geen reep uit de winkel eten, maar een mooie zelfgemaakte. Dat zorgde er wel voor dat ik nog een paar uur moest wachten totdat ik toe kon geven aan mijn craving, maar het wachten was de moeite waard. Kijk maar eens wat jij van de reep vindt. Ik vind hem geslaagd zo met die marmer erin en hij was ook nog eens erg lekker! Als je ook eens een chocoladereep wil maken, kun je onderstaand recept gebruiken. Het is echt niet moeilijk, je hebt alleen wat meer afwas, omdat je elke smaak chocola in een apart pannetje moet smelten.

chocoreep in melk, puur en wit met witte hartjes
INGREDIËNTEN CHOCOREEP

75 gram pure chocolade

75 gram melkchocolade

75 gram witte chocolade

chocoladesprinkles

BEREIDING

Hak de chocolade grof. Smelt 2/3 van de chocolades in 3 aparte pannetjes au-bain marie. Dus 1 smaak chocola per pannetje. Als dat gesmolten is, haal je de pannen van het vuur en roer je er de rest van de choco door tot alles gesmolten is en mooi glanst. Schep de 3 smaken afwisselend op een plaat met bakpapier tot het de vorm heeft van een reep. Trek met een satéprikker lijnen door de chocola, net zo lang dat je tevreden bent met het patroon. Bestrooi de repen met kleine chocoladehartjes en bolletjes.

chocoreep in wit, melk en puur met bruine en gouden bolletjes
TIP

Je kunt de chocola nog netjes bijsnijden of in mooie stukken snijden als de reep nog niet helemaal hard is. Wacht je te lang, dan gaat de choco breken bij het snijden.

Tekst Zoete groetjes. Kim,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *