Chocolademousse test

I love chocolademousse! En dan het liefste pure mousse. Jij ook? Ik maak het af en toe zelf, maar vandaag gaan we eens kijken welke chocolademousse uit de winkel het lekkerste is. Ik heb deze test met mijn ouders Huub en Annie en mijn vriendin Veerle gedaan. Ik vind het belangrijk dat de mousse lekker luchtig is en echt naar chocolade smaakt. Ook kan ik het waarderen als de mousse goed over te scheppen is in een bakje. Soms zie je dan dat het luchtige er helemaal uit gaat en dat vind ik jammer. Welke chocolademousse voldoet aan deze wensen? Lees snel verder om het uit te vinden.

Welke chocolademousse hebben we getest?

AH Chocolademousse

90 gram, 0.71 euro. De mousse is gemaakt van duurzame cacao. Ah beschrijft  de chocolademousse kort maar krachtig: ‘een luchtige mousse van chocolade.’

Almhof Chocolademousse

2 x 70 gram, 1.19 euro. Deze mousse is zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ze zeggen zelf over hun product: ‘Almhof chocolademousse is dé klassieker onder de mousses, gemaakt van echte chocolade. Heerlijk luchtig en vol van smaak. Puur genieten dus.’

Nestlé Bros Chocolademousse

4 keer 57 gram, 1.69 euro. Nestlé zegt hierover: ‘Al het lekkere van Bros in een melkchocolademousse, een luchtige smeltsensatie van heerlijke chocolade met de unieke Bros bubbles.’

Onze bevindingen

AH Chocolademousse

Deze mousse is bij ons alle 4 absoluut favoriet. Hij is niet te zoet en lekker luchtig. Precies zoals wij hem hebben willen. 1 klein minpuntje: deze mousse is niet heel goed over te scheppen naar een kommetje of bord. Hij smaakt wel echt het meest naar chocolade, veel meer dan de 2 andere mousses.

Almhof Chocolademousse

We vinden deze mousse redelijk lekker, maar niet heel luchtig. Qua smaak zit het een beetje tussen pudding en mousse in. Hij is goed overschepbaar, maar over de nasmaak zijn we niet zo te spreken. Het blijft wat vettig en wat chemisch smaken.

Nestlé Bros Chocolademousse

Bij Bros verwacht je toch eigenlijk dat ‘ie het allerluchtigste is, maar dat viel ons een klein beetje tegen. Ik zag pas later op het dekseltje dat er ook nog chocoladesaus in de mousse zit. Dat hebben we echt niet geproefd en gezien. De nasmaak is wat minder en deze mousse is de zoetste van de drie. Hij is wel goed over te scheppen.

De uitslag

Alle drie de chocolademousses waren lekker. Met stip op 1 komt de chocomousse van AH. Veerle en ik vonden dat de Bros mousse op de 2e plek hoort en pap en mam vonden juist dat Almhof op plek 2 moet komen. Die 2 soorten mousse hebben dus samen de 2e plaats gehaald.

In welke mousse heb jij nu het meeste zin?

Dit artikel geeft onze persoonlijke mening weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *