Chocolate chip cookies zijn over komen waaien uit de VS. Oreo is ook een van oorsprong Amerikaans koekje, dus vandaag gaan we een beetje op de Amerikaanse toer. Een Oreo-koekje is lekker. Een chocolate chip cookie ook en de combinatie van deze 2 is helemaal fantastisch. Althans dat is mijn bescheiden mening. Maar ik denk dat je het volledig met me eens bent als je ze eenmaal hebt geproefd. De baksoda maakt de koekjes luchtig en zorgt ervoor dat het deeg rijst. Zo krijg je een lekker bros koekje. De chocolate chips smelten nauwelijks, dus je proeft lekker knapperige stukjes chocola. Dat samen met de smaak van Oreo is hemels. Maak je ze snel een keer?
Voor 9-10 stuks
115 gram zachte boter
75 gram lichte basterdsuiker
50 gram suiker
1 ei
1 tl vanille-extract
220 gram bloem
½ tl zout
½ tl baksoda
150 gram chocolate chips
1 pakje Oreo-koekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de 2 soorten suiker. Voeg dan het ei en de vanille toe. Mix nog even en doe dan de bloem, het zout en de baksoda erbij. Mix tot een egale massa. Roer er dan de chocolate chips doorheen. Pak een beetje deeg en maak er een platte schijf van. Leg een Oreo-koekje erop en daarop nog een schijfje deeg. Vouw het deeg om de Oreo-koekjes. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 12-14 minuten bruin.
Baksoda en chocolate chips zijn verkrijgbaar in taartenwinkels en sommige supermarkten. Ik heb pure choco chips gebruikt, maar ga gerust voor melk als je dat lekkerder vindt.