Chocoladerolcake met frambozen

Een van mijn eerste bakboeken was er 1 met allerlei chocoladebaksels. Perfect dus voor deze chocolover. Uit sommige bakboeken maak ik maar 1 of 2 recepten, maar uit dit boek heb ik er wel 15 gemaakt. Een van de lekkerste is deze rolcake met slagroom en frambozen. Het heet een rolcake, maar eigenlijk bak je een heel dunne biscuit. Cake zou je namelijk niet op kunnen rollen. Op foto’s zie ik altijd super mooie rollen. Zo worden die van mij nooit, maar het gaat tenslotte om de smaak toch?

INGREDIËNTEN ROLCAKE

Voor een bakvorm van 23 x 30 cm

2 eieren

3 el witte basterdsuiker

4 el bloem

2 tl cacao

200 ml slagroom

1 zakje klop-fix

2 el poedersuiker

200 gram verse frambozen

rolcake met room en frambozen
BEREIDING

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Vul een pan voor de helft met water en breng het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en plaats de kom erop. De kom mag het water niet raken. Klop de eieren met de suiker 5-7 minuten tot een dik en romig mengsel. Blijf kloppen tot het volume is verdubbeld en het mengsel in een sliert van de klopper valt. Laat het niet te warm worden, anders krijg je roerei! Haal de pan dan van het vuur en blijf mixen tot het beslag is afgekoeld.

Zeef de bloem en de cacao en schep deze luchtig door het beslag. Giet het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak het 6-8 minuten tot de bovenkant licht opveert als je er met een vinger op drukt. Haal de biscuit uit de vorm als hij nog warm is. Keer hem om op een theedoek en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit samen met de theedoek op en laat hem afkoelen. Zo krijg je geen barstjes of scheuren strakjes.

Klop de slagroom met de klop-fix en de poedersuiker stijf. Rol de biscuit weer terug uit. Strijk de room erover en leg daar de frambozen op. Rol de biscuit aan de lange zijde op. Leg de naad onder. Snij de randjes van de cake af en bestrooi hem met poedersuiker. Geniet ervan!

chocorol met verse frambozen
TIP

Als je geen goede maat bakvorm hebt, kun je er ook zelf 1 maken van bakpapier. Teken de maat plus 2 centimeter extra uit op bakpapier. Draai het bakpapier om, knip de randen in en maak ze vast met een paperclip

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *