Chocoladereep met abrikoos en pistache

Ik ben gek op pure chocola. Witte en melkchocoladerepen uit de winkel hebben vaak zulke lekkere vullingen, zoals aardbei, citroen, karamel of Oreo. Terwijl pure chocolade vaak vullingen heeft die me totaal niet aanspreken, zoals chili en lavendel. Dus dan moet ik zelf maar zorgen voor een pure chocoladereep met ingrediënten die ik wél lekker vind. Daarom heb ik vandaag voor jullie een chocoladereep gemaakt met pistachenootjes, gedroogde abrikoos, sinaasappelrasp en kokos. Pistache en abrikoos vind ik een gouden combinatie. Ik maakte er eerder al pepernoten mee: https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos. De reep wordt extra lekker door de kokos en de sinaasappel.

schotsen chocolade met pistache en abrikoos
INGREDIËNTEN CHOCOLADEREEP

150 gram pure chocola

25 gram pistachenoten

1 sinaasappel

8 gedroogde abrikozen

2 el kokos

BEREIDING

Leg een velletje bakpapier op een bakplaat of plank. Smelt de chocolade au bain-marie. Hak de pistachenoten grof. Rasp de schil van een halve sinaasappel. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Giet de gesmolten chocola op het bakpapier. Verdeel de noten, kokos, sinaasapppelrasp en abrikozen over de chocola voordat deze gestold is. Laat de reep afkoelen en snijd hem dan in stukken.

Tip

Ik heb mijn reep nadat hij helemaal hard was in een koekjestrommel gedaan, zo drogen de abrikozen niet uit.

reep pure chocola met abrikoos, pistache en kokos
Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *