Chocoladefabriek Rousseau

Als klein kind ging ik al naar Rousseau en nu, jaren later, kom ik er nog even graag. Als je in Sittard woont, ken je de chocoladefabriek vast wel. Hun productieruimte en 2 van hun winkels liggen hier. Inmiddels zijn er heel wat winkels bij gekomen. Jaarlijks verwerkt Rousseau maar liefst 350.000 kilo chocola. Hun succes is hartstikke verdiend, want de winkels zijn een paradijs voor chocoholics. En als je mij kent, weet je dat ik de grootste liefhebber ben van chocola. En dan snap je ook dat ik vaak bij Rousseau kom.

Een klein stukje geschiedenis: Nico Rousseau en zijn vrouw begonnen in 1969 in Sittard met het maken van pindarotsjes. Ook nu staat Rousseau nog steeds bekend om deze heerlijke rotsjes. Het volgende wat ze gingen maken, waren de truffels. Rousseau is een paar keer verhuisd, want doordat de productie groeide, moest ook de fabriek en de winkel steeds groter worden. In 1997 nam zoon Guido de zaak over en in 1999 kwamen de winkels in Landgraaf en Roermond erbij. Vanaf 2010 zijn ze gestart met franchise-winkels en zijn ze doorgegroeid naar meer dan 20 zaken.

Rousseau heeft een vast assortiment en een seizoensassortiment. Het hele jaar door kun je genieten van de al genoemde pindarotsjes en truffels, lekkere bonbons, flikjes en nog veel meer. Ik eet het liefst de pure pindarotsjes en de rumkogels, maar ik koop ook wel eens bonbons en chocoladebloemetjes.

Voor Pasen hebben ze heerlijke chocolade-eitjes in allerlei smaken. Ik vind de puur-framboos echt super lekker. Ze hebben voor Sinterklaas heel mooie, sierlijke chocoladeletters en met Kerst geniet ik het meeste van de advocaatklokjes en de rumkransjes. Ze hebben nog veel meer; ook voor carnaval, Moeder- en Vaderdag en communie zit je goed bij Rousseau.

We zijn al weer aan het einde gekomen van het artikel, maar ik wil je nog 1 dingetje vertellen: Rousseau heeft sinds een poosje een eigen chocolade Likorette! Nu kun je niet alleen snoepen van hun chocola, maar hem ook drinken!

2 thoughts on “Chocoladefabriek Rousseau

  1. Huub janssen

    ze hebben inderdaad geweldig lekker spul. Ik vind je verhalen die je plaatst toppie.

    # 7 september 2020 at 17:45 Reply
  2. Kim

    Veel te lekker eigenlijk. Dank je wel, lief!

    # 7 september 2020 at 19:08 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *