Fudge met flamingo’s

Fudge is een soort romige toffee en wordt gemaakt van boter, suiker en melk of room. Ik vind chocoladefudge het lekkerste en maak het nog makkelijker door gecondenseerde melk te gebruiken in plaats van suiker en melk/room. Meestal doe je fudge in een vierkante vorm, zoals een brownie-vorm, zodat je er vierkantjes van kunt snijden […]

Read more

Fruit-en-notenrotsjes

Je kent vast de bekende pindarotsjes, gemaakt van pure of melkchocola en pinda’s. Ik heb ze ook ooit met witte chocola gemaakt, maar dat leek nergens naar. Op de een of andere manier werden het geen rotsjes, maar meer platte schijfjes met daarop de pinda’s. Zou dat ook de reden zijn dat de Rousseau (de […]

Read more

Chocoladereep met abrikoos en pistache

Ik ben gek op pure chocola. Witte en melkchocoladerepen uit de winkel hebben vaak zulke lekkere vullingen, zoals aardbei, citroen, karamel of Oreo. Terwijl pure chocolade vaak vullingen heeft die me totaal niet aanspreken, zoals chili en lavendel. Dus dan moet ik zelf maar zorgen voor een pure chocoladereep met ingrediënten die ik wél lekker […]

Read more

Valentijnsbark

Bark, wat is dat? hoor ik je zeggen. Het is helemaal niet gek als je niet weet wat dat is. Ik weet het zelf ook pas sinds kort. Ik vind het zelfs een beetje viezig klinken, maar bark is hartstikke lekker. Ik kwam het tegen op Pinterest en was meteen verkocht. Het is een chocoladereep […]

Read more

Kerst chocolaatjes

Ben je ook zo gek op Kerst? Ik heb met de meeste feesten niet zo veel, maar des te meer geniet ik van de kerstperiode. Een fijn lichtpuntje in het zo donkere december. Steeds vroeger koop ik de kerstboom. Eerst nog netjes na Sinterklaas, toen ervoor en nu af en toe al gelijk na mijn […]

Read more

Fudge met pistache en cranberry

Wij maken al jaren af en toe fudge. Er zijn meerdere manieren om fudge te maken. Wij doen het met chocola en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk koop je in een blikje. Het is gewoon in de supermarkt te koop. Het is een vrij dikke melk waaraan water is onttrokken en suiker aan is toegevoegd. Fudge […]

Read more

Rocky road met Snickers

Mmm, lang leve de zoete gerechten die uit Amerika zijn overgewaaid. De cupcake, brownie en muffin kennen we al wat langer. Iets korter geleden leerde ik rocky road kennen. Heb je daar al eens van gehoord? Voor chocoholics is dit pure verwennerij: je smelt chocola en dan meng je er allerlei lekkers door. Na het […]

Read more