Paasfudge

Om alvast in de paasstemming te komen, geef ik je vandaag een recept voor heel gemakkelijke fudge. Je hebt misschien al eens mijn eerdere recept voor fudge gezien, als je dat wil teruglezen kun je op deze link klikken: https://www.mollypollycupcake.nl/fudge-met-pistache-en-cranberry/. Ook maakte ik al eens zomerse fudge met flamingo’s: https://www.mollypollycupcake.nl/fudge-met-flamingos/. Deze paasfudge is op dezelfde manier […]

Read more

Appel rocky road

Mijn to go recept voor rocky road is die met Snickers: https://www.mollypollycupcake.nl/rocky-road-met-snickers/. Gemaakt met pure chocolade, omdat ik dat nog altijd het lekkerste vind. Toch wilde ik voor Pasen eens rocky road maken met witte chocola, dat deed ik vorig jaar: https://www.mollypollycupcake.nl/paas-rocky-road/. En eigenlijk beviel dat heel goed! Vandaar dat ik nog een versie met witte choco […]

Read more

Chocoladeletters met fondant

Yes, we gaan weer richting Sinterklaas, dus daar hoort natuurlijk een lekkere chocoladeletter bij. Wil je eens wat anders? Decoreer ze dan met allerlei leuke fondantvormpjes. Kijk maar eens naar de foto’s van de letters die ik gemaakt heb. Dat ziet er toch hartstikke leuk uit? Het is helemaal niet moeilijk en het is super […]

Read more

Paas rocky road

Zoals je misschien wel weet, is pure chocola mijn favoriete chocoladesmaak. Van wit ben ik meestal niet zo weg, maar in de rocky road die ik je vandaag laat zien, smaakt het verrassend goed! Ik vond het leuk om deze rocky road een paastintje mee te geven, want voor je het weet is het alweer […]

Read more

Chocoreep in 3 smaken

Ik had weer eens zin in chocola. Dat komt gelukkig maar zelden voor. Grapje natuurlijk, ik eet elke dag chocola en veel ook. Ik wilde deze keer geen reep uit de winkel eten, maar een mooie zelfgemaakte. Dat zorgde er wel voor dat ik nog een paar uur moest wachten totdat ik toe kon geven […]

Read more

Fudge met flamingo’s

Fudge is een soort romige toffee en wordt gemaakt van boter, suiker en melk of room. Ik vind chocoladefudge het lekkerste en maak het nog makkelijker door gecondenseerde melk te gebruiken in plaats van suiker en melk/room. Meestal doe je fudge in een vierkante vorm, zoals een brownie-vorm, zodat je er vierkantjes van kunt snijden […]

Read more

Fruit-en-notenrotsjes

Je kent vast de bekende pindarotsjes, gemaakt van pure of melkchocola en pinda’s. Ik heb ze ook ooit met witte chocola gemaakt, maar dat leek nergens naar. Op de een of andere manier werden het geen rotsjes, maar meer platte schijfjes met daarop de pinda’s. Zou dat ook de reden zijn dat de Rousseau (de […]

Read more

Chocoladereep met abrikoos en pistache

Ik ben gek op pure chocola. Witte en melkchocoladerepen uit de winkel hebben vaak zulke lekkere vullingen, zoals aardbei, citroen, karamel of Oreo. Terwijl pure chocolade vaak vullingen heeft die me totaal niet aanspreken, zoals chili en lavendel. Dus dan moet ik zelf maar zorgen voor een pure chocoladereep met ingrediënten die ik wél lekker […]

Read more

Valentijnsbark

Bark, wat is dat? hoor ik je zeggen. Het is helemaal niet gek als je niet weet wat dat is. Ik weet het zelf ook pas sinds kort. Ik vind het zelfs een beetje viezig klinken, maar bark is hartstikke lekker. Ik kwam het tegen op Pinterest en was meteen verkocht. Het is een chocoladereep […]

Read more

Kerst chocolaatjes

Ben je ook zo gek op Kerst? Ik heb met de meeste feesten niet zo veel, maar des te meer geniet ik van de kerstperiode. Een fijn lichtpuntje in het zo donkere december. Steeds vroeger koop ik de kerstboom. Eerst nog netjes na Sinterklaas, toen ervoor en nu af en toe al gelijk na mijn […]

Read more