Chocolade cupcakes met Oreo en crème van Bonbonbloc

Heb jij zin in cupcakes met een overload aan chocolade? Dan zit je hier goed vandaag! Ik geef je het recept voor chocolade cupcakes, maar er is meer. In het beslag komt een Oreo koekje en op de cupcakes komt een heerlijke toef van Bonbonbloc. Meer chocola kan er toch bijna niet in een cupcake lijkt me! De crème van Bonbonbloc heb ik al eerder op cupcakes voor Pasen gebruikt: https://www.mollypollycupcake.nl/paascupcakes/.

chococupcake met oreo-koekje en bonbonbloc
INGREDIËNTEN CUPCAKES MET OREO EN BONBONBLOC

Voor 8 stuks

de helft van dit cupcakerecept: https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/

3 tl cacao

8 Oreo koekjes

1 eiwit

65 gram suiker

15 ml water

75 gram zachte boter

100 gram Bonbonbloc puur praliné

BEREIDING

Maak de cupcakes zoals in de link vermeld staat. Als het beslag klaar is, meng je de cacao erdoor. Leg op de bodem van elk cupcakepapiertje een Oreo en giet het beslag erin. Bak de cupcakes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen. Mix het eiwit stijf. Breng de suiker en het water in een pannetje aan de kook tot de suikerthermometer 130 graden aangeeft. Giet deze siroop bij het eiwit en blijf mixen tot het afgekoeld is. Doe de boter er klontje voor klontje bij en mix elke keer goed totdat de boter is opgenomen.

Breek de Bonbonbloc in kleine stukken en smelt hem au bain-marie. Laat de chocolade ietsje afkoelen en roer hem dan door de boter-suikermix. Zet de pan even in de koelkast. Als de botercrème een beetje opgestijfd is, schep je hem in een spuitzak met een stervormig mondje en spuit je mooie rozetten op de cupcakes. Je kunt er eventueel nog een vlindertje of een bloemetje van fondant op leggen. Ik heb ook nog leuke witte bolletjes en hartjes gebruikt.

cupcake met oreo en toef van bonbonbloc en deco van fondant vlindertjes
TIP

Ik gebruikte de Bonbonbloc met praliné, maar je kunt ook die met truffel gebruiken. Dat moet minstens net zo lekker zijn

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *