Ik had laatst wat MonChou over, je weet wel, die heerlijke roomkaas waar je cheesecake mee kunt maken. En dat was dan ook precies wat ik deed. Deze keer koos ik voor een versie met een lekkere speculaasbodem en zachtzoete abrikozencompote. De chocoladeparels maken dit heerlijke toetje nog wat feestelijker. Wanneer ga jij deze cheesecakes maken?
Voor 4 lage schaaltjes
100 gram speculaasjes
50 gram boter
150 ml slagroom
poedersuiker
½ zakje klop-fix
vanille-extract
100 gram MonChou
250 gram abrikozen, vers of uit de diepvries
10 gram suiker
chocoladeparels
Maal de speculaasjes fijn. Smelt de boter en roer deze goed door de koekjes. Het mengsel moet nog een beetje vochtig zijn. Schep het koekmengsel in de schaaltjes en druk het goed aan. Zet de schaaltjes even in de koelkast. Klop de slagroom redelijk stijf met poedersuiker naar smaak, de klop-fix en een beetje vanille-extract. Mix de MonChou er goed door tot je geen klontjes meer hebt. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem en zet de schaaltjes weer in de koelkast
Als je verse abrikozen gebruikt, was ze dan en verwijder de pit. Laat abrikozen uit de vriezer ontdooien. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze samen met de suiker in een pan. Breng het fruit aan de kook en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Laat de abrikozen dan 8-10 minuten zachtjes koken tot een compote.
Je kunt de compote maken met verse abrikozen of met abrikozen uit de diepvries. Gebruik je de laatste, laat dan het fruit niet ontdooien van te voren, want dan worden de abrikozen bruin met opkoken.