Cheesecakejes met abrikozencompote

Ik had laatst wat MonChou over, je weet wel, die heerlijke roomkaas waar je cheesecake mee kunt maken. En dat was dan ook precies wat ik deed. Deze keer koos ik voor een versie met een lekkere speculaasbodem en zachtzoete abrikozencompote. De chocoladeparels maken dit heerlijke toetje nog wat feestelijker. Wanneer ga jij deze cheesecakes maken?

bovenaanzicht cheesecakejes
INGREDIËNTEN CHEESECAKE

Voor 4 lage schaaltjes

100 gram speculaasjes

50 gram boter

150 ml slagroom

poedersuiker

½ zakje klop-fix

vanille-extract

100 gram MonChou

250 gram abrikozen, vers of uit de diepvries

10 gram suiker

chocoladeparels

eenpersoons cheesecakejes
BEREIDING

Maal de speculaasjes fijn. Smelt de boter en roer deze goed door de koekjes. Het mengsel moet nog een beetje vochtig zijn. Schep het koekmengsel in de schaaltjes en druk het goed aan. Zet de schaaltjes even in de koelkast. Klop de slagroom redelijk stijf met poedersuiker naar smaak, de klop-fix en een beetje vanille-extract. Mix de MonChou er goed door tot je geen klontjes meer hebt. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem en zet de schaaltjes weer in de koelkast

Als je verse abrikozen gebruikt, was ze dan en verwijder de pit. Laat abrikozen uit de vriezer ontdooien. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze samen met de suiker in een pan. Breng het fruit aan de kook en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Laat de abrikozen dan 8-10 minuten zachtjes koken tot een compote. 

cheesecakejes in een glaasje
TIP

Je kunt de compote maken met verse abrikozen of met abrikozen uit de diepvries. Gebruik je de laatste, laat dan het fruit niet ontdooien van te voren, want dan worden de abrikozen bruin met opkoken.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *