Cheesecake met aardbeien en witte chocola

Het wordt wel weer eens tijd voor een recept voor cheesecake. Ik zag namelijk dat er pas 2 recepten op het blog staan en dat is natuurlijk veel te weinig, niet? Ik heb in ieder geval wel weer eens zin in een romige taart met MonChou.

Ik heb het recept van Rudolph van Veen gebruikt. Hij is een van mijn favoriete chefs, omdat hij op TV altijd zo smakelijk kan vertellen en hij altijd vol enthousiasme zijn recepten deelt. Ik ben zelfs een keer vlak voor kerst met moeder naar zijn kookshow geweest in de schouwburg. Ook daar spatte de bevlogenheid er van af! We hadden een heerlijke middag toen. En wat ook niet onbelangrijk is, zijn recepten kloppen altijd. Dus wil je voor de allereerste keer een cheesecake maken, dan is dit je to go to recept.

aangesneden cheesecake met 2 stukken op een bordje
INGREDIËNTEN CHEESECAKE MET AARDBEIEN EN WITTE CHOCOLA

Voor een springvorm van 20 cm doorsnede

150 gram mariakoekjes

75 gram boter

5 blaadjes gelatine

250 gram aardbeienpuree

250 gram witte chocola

300 gram MonChou

150 ml slagroom

het sap van een ½ citroen

een paar aardbeien voor decoratie

bovenaanzicht aardbeiencheesecake
BEREIDING

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine of met het hakopzetstuk van een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en meng met de koekjes. Druk het mengsel in de bakvorm en zet de vorm een half uur in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Breng de aardbeienpuree aan de kook, maar houd 25 gram apart. Smelt de chocolade au bain-marie en meng het met de verwarmde aardbeienpuree.

Klop de MonChou luchtig en glad. Voeg de slagroom en het citroensap toe en mix tot het goed gemengd is. Meng het chocolade-aardbeimengsel door het roomkaasmengsel.

Knijp de gelatine uit, verwarm het in een kleine pan met wat aanhangend water (het water wat nog aan de gelatine zit) en roer door. Meng de opgeloste gelatine door het cheesecake-mengsel.  

Giet het cheesecakemengsel in de taartvorm. Laat met een theelepel kleine druppels van de resterende aardbeienpuree op de vulling vallen. Vorm met een houten prikker mooie swirls in de vulling. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Schik de aardbeien erop en je bent klaar om aan te vallen!

aardbeiencheesecake
TIP

Je kunt de cheesecake ook met andere roomkaas maken. Ik heb het eigenlijk altijd bij MonChou gehouden, omdat deze heel fijn is. Als je een andere creamcheese wil gebruiken, zou ik zorgen dat het in ieder geval het zelfde vetpercentage heeft, zo krijg je een mooie, stevige taart. Het vetpercentage van MonChou is 30 procent.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *