Carnaval schildjes

Toen ik nog carnaval vierde, verheugde ik me daar altijd heel erg op. Ik vond de voorpret leuk: welk pakje (pekske in het Limburgs) trek ik aan, hoe doe ik mijn haren, ga ik geschminkt? Mijn moeder naaide de meeste pakjes zelf. Zo had ik altijd iets origineels. Ik ben onder andere als zigeunermeisje en als indiaan gegaan. Later vierde ik carnaval met een groep meiden, toen naaiden we ook zelf onze kostuums. Of in mijn geval weer mam, want ik kan echt niet naaien.

Carnaval zelf was altijd super leuk. Je kunt echt 3 dagen (of 5 of meer) helemaal los gaan. Lekker dansen, eten en drinken in een uitgelaten sfeer. Nu vier ik geen carnaval meer, maar ik heb er mooie herinneringen aan. Vandaag heb ik deze carnavalsschildjes gemaakt. Ze zijn eenvoudig te maken en perfect voor het carnavalsfeest. Uiteraard zijn ze in de carnavalskleuren: rood, geel en groen. En oké, een beetje oranje. Je kunt er cupcakes mee decoreren, maar je kunt ze ook op oreo-koekjes plakken. Een ideale traktatie voor de 3 dolle dagen, want zeg nou zelf, van al dat gefeest en gehos krijg je honger!

INGREDIËNTEN CARNAVALSCHILDJES

rood, geel, groen en oranje fondant

glazuur van poedersuiker met een heel klein beetje water (om te lijmen)

eetbare oogjes

BEREIDING

Kneed de fondant eerst goed door. Rol het uit tot een dunne plak. Voor de onderste cirkel steek je rondjes uit. Steek uit een andere kleur fondant gekartelde rondjes. Neem weer een andere kleur en steek een kleiner rondje uit. Met dezelfde koekjesuitsteker kun je bovenin een klein stukje uit de cirkel steken, zodat je oortjes krijgt. Voor de vleugels kun je ook de ronde steker gebruiken. Snijd dan nog met een mes kleine driekhoekjes uit voor de snavel. Maak de uiltjes door met een beetje glazuur alles op elkaar te plakken. De eetbare oogjes kun je ook erop lijmen met het glazuur. Plak de schildjes met nog wat glazuur op de cupcakes of oreo-koekjes en klaar is Kees. Fijne carnaval!

TIP

Je kunt gele en rode fondant ook mengen om oranje te krijgen. Dan hoef je niet extra oranje fondant te kopen. Eetbare oogjes vind je in een taartdecoratiewinkel. Kun je ze niet vinden, dan kun je zelf oogjes maken van witte en zwarte fondant.

2 thoughts on “Carnaval schildjes

 1. Huub

  Wat een enige uiltjes. Leuk gemaakt en leuke tekst.

  # 25 februari 2020 at 17:49 Reply
  • Kim

   Dank je wel, lief!

   # 25 februari 2020 at 19:36 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *