Willen jullie nog een recept voor brownies? Ik kan me niet voorstellen dat hier veel mensen nee op zeggen! Deze keer heb ik brownies met Snickers gemaakt, man o man wat is dat lekker. En heel simpel, want je giet wat beslag in de vorm, legt er stukjes Snickers in, giet de rest van het beslag erover en dan kan de brownie al de oven in. Daarna smelt je wat chocolade waar je de brownie mee bestrijkt en dan kun je hem garneren met nog meer Snickers en pinda’s. Door de chocola blijven de Snickers goed plakken.
Voor een brownievorm van 30 cm bij 20 cm
150 gram en 100 gram pure chocola
150 gram roomboter
80 gram suiker
80 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
4 eieren
4 grote repen Snickers
75 gram pinda’s of meer naar wens
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier en vet de rand in. Breek 150 gram chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Haal de pan van het vuur en roer alle suikers door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe tot je een mooi beslag hebt.
Snijd de Snickers in stukjes. Schep de helft van het beslag in de vorm. Leg de helft van de stukjes Snickers erin en schenk dan de rest van het beslag erover. Bak de brownie ongeveer 25 minuten (bij mij is het maar tussen de 15 en 20 minuten). Hij moet van binnen nog zacht zijn en aan de randen wat steviger. Laat hem helemaal afkoelen in de vorm. Smelt 100 gram chocolade au bain-marie en giet het over de brownie. Strijk het uit met een spatel of een mes. Leg meteen de Snickers en de pinda’s erop. Als de chocola is afgekoeld, kun je de brownie het beste met een warm mes in stukken snijden. Geniet ervan!
Hier vind je de andere 2 brownierecepten terug:
https://www.mollypollycupcake.nl/brownieharten/
https://www.mollypollycupcake.nl/brownies-met-ferrero-en-nutellafudge/