Ik ben gek op alles waar chocola in zit, dus zeker ook op brownies. Al eerder liet ik je al de brownieharten zien: https://www.mollypollycupcake.nl/brownieharten/. Leuk zijn ze hè? Vandaag geef ik je een recept voor nog lekkerdere en luxere brownies. Ze zijn namelijk gevuld met Ferrero Rochers! Op de brownies komt ook nog een heerlijke Nutella fudge met hazelnootjes. En als klap op de vuurpijl leggen we er natuurlijk ook nog wat Ferrero’s bovenop! Super decadent en heel erg lekker!
Als je een cake in de oven hebt, kun je een satéprikker in je cake steken om te zien of hij gaar is, maar een brownie hoort nog zacht en vochtig te zijn in het midden. Prikken heeft dus geen zin. Het is daarom een beetje een gokje wanneer hij goed is. De randen moeten in ieder geval wel droog zijn.
Je kunt het beste de oventijd wat korter zetten dan de aangegeven tijd en vanaf dan er goed bij blijven. Mijn oven bakt echt veel sneller dan mijn oude, dus daar hou ik rekening mee. De Ferrero Rochers die in de brownies komen, kun je het beste een paar uur in de vriezer leggen. Dan weet je zeker dat ze niet smelten tijdens het bakken.
Voor een brownievorm van 30 cm bij 20 cm
Brownie
150 gram pure chocola
150 gram roomboter
80 gram suiker
80 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
4 eieren
12 bevroren Ferrero Rochers
Nutellafudge
240 gram pure chocola
400 ml gecondenseerde melk
280 gram Nutella
80 gram hele hazelnoten
40 gram gehakte hazelnoten
6 Ferrero Rochers
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier en vet de rand in. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Haal de pan van het vuur en roer alle suikers door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe. Schep de helft van het beslag in de vorm. Leg hier de bevroren Ferrero’s op. Giet de rest van het beslag over elke Ferrero Rocher en laat het uitvloeien. Strijk het niet af, anders heb je kans dat de Ferrero’s boven de brownie uitsteken. Bak de brownie ongeveer 25 minuten (bij mij is het tussen de 15 en 20 minuten). Laat hem helemaal afkoelen in de vorm.
Breek de chocola in stukken en doe ze in een pan. Verwarm de chocola met de gecondenseerde melk en de Nutella au bain-marie en roer af en toe tot de chocola gesmolten is. Roer de hele hazelnoten erdoor.
Snijd de 6 overgebleven Ferrero Rochers in tweeën. Als de fudge niet meer te warm is, giet je hem over de brownie en strijk je hem glad. Bestrooi de bovenkant met de gehakte hazelnoten en leg de halve Ferrero’s in de fudge (bij mij smolt de Ferrero een beetje, omdat de fudge te warm was). Laat de brownie 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd hem in blokken met een warm mes.
Mijn tip voor dit recept is: de brownies zijn veel te lekker, dus niet uitdelen, maar gewoon lekker zelf opeten!