Brownieharten

Deze brownieharten zijn perfect om je geliefde mee te verrassen (het is bijna Valentijnsdag!) of om als cadeautje te geven als iemand gaat trouwen. De brownies zullen zeker in de smaak vallen, want ik denk niet dat er veel mensen zijn die hier niet van houden. Er schijnen wel mensen te zijn die geen chocola lusten, maar daar kan ik me werkelijk niks bij voorstellen. Voor browniebeslag hoef je de mixer niet te gebruiken. Roeren met een houten lepel is voldoende. Scheelt toch weer een beetje afwas.

INGREDIËNTEN BROWNIEHARTEN

Voor een brownievorm van 30 cm bij 20 cm

150 gram pure chocolade

150 gram roomboter

80 gram kristalsuiker

80 gram lichtbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

snufje zout

4 eieren

roze fondant

jam

brownies met roze fondant op een schaal
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Breek de chocolade in stukjes. Zet een pan op laag vuur en laat de boter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Als het mengsel gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Roer er dan de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker doorheen. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe. Schep het beslag in de vorm. Bak de brownie 25 minuten. Kijk een paar minuten voor einde baktijd of de brownie gaar is. De buitenkant moet droog zijn, maar het midden nog heel smeuiig. Laat de brownie even afkoelen en stort hem dan op een rooster. Steek er hartjes uit met een koekjesuitsteker.

Kneed de fondant goed door. Rol het met een deegroller uit tot een platte plak. Leg een reliëfmatje erop met het reliëf naar beneden. Rol 1 keer over de fondant heen met de roller, zodat het reliëf in de fondant wordt gedrukt. Zie de tip uit het bericht van de romperkoekjes: www.mollypollycupcake.nl/romperkoekjes/. Steek harten uit de fondant en plak ze met een beetje jam vast op de brownieharten.

TIP

Je kunt elke jam kiezen als plakmiddel voor het fondant. Zelf vind ik kersenjam het lekkerste bij de rijke chocoladesmaak van de brownie.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

3 thoughts on “Brownieharten

  1. Brownies met Ferrero en Nutellafudge - MollyPollyCupcake

    […] waar chocola in zit, dus zeker ook op brownies. Al eerder liet ik je al de brownieharten zien: https://www.mollypollycupcake.nl/brownieharten/. Leuk zijn ze hè? Vandaag geef ik je een recept voor nog lekkerdere en luxere brownies. Ze zijn […]

    # 13 januari 2022 at 11:27 Reply
  2. Valentijnbrownies - MollyPollyCupcake

    […] Als je niet weg bent van Bonbonbloc, maar wel van fondant, kun je ook deze leuke brownieharten maken: https://www.mollypollycupcake.nl/brownieharten/ […]

    # 2 februari 2023 at 12:16 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *