27 januari is het chocoladecakedag in Amerika. Dan mag je de hele dag chocoladecake eten. Wie wil dat nou niet? Reden genoeg om het hier ook in te voeren, dus vandaag heb ik een recept voor jullie van een heerlijke, smeuïge browniecake met lekker dikke stukken cookie dough. Een paar jaar geleden was cookie dough helemaal hip. Nu is de rage een beetje over, maar ik vind het nog steeds super lekker, dus in mijn recepten zie je het zeker nog af en toe terug.
Voor een langwerpige cakevorm
Voor zeker 12 stukken
Cookiedough
60 gram roomboter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
25 gram suiker
2 el melk
snufje zout
60 gram bloem
60 gram chocolate chips
Browniecake
150 gram pure chocolade
150 gram roomboter
80 gram kristalsuiker
80 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 eieren
Mix alle ingrediënten voor het cookie dough, behalve de bloem en de chocolade chips. Doe de bloem erbij en mix tot alles goed gemengd is. Als laatste doe je de chocolade chips erbij. Roer goed door. Maak balletjes van het cookie dough.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Breek de chocolade in stukjes. Zet een pan op laag vuur en laat de boter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Als het mengsel gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Roer er dan de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker doorheen. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
Schep het beslag in de vorm en leg de balletjes cookie dough in het beslag. Ze zakken vanzelf in het beslag. Bak de browniecake 25 minuten. Kijk een paar minuten voor einde baktijd of de browniecake al gaar is. De buitenkant moet droog zijn, maar het midden nog heel smeuiig. Het gaart buiten de oven nog na en je wil dat de binnenkant romig en zacht blijft. Laat de browniecake even afkoelen en stort hem dan op een rooster.
Chocolade chips kun je bij de bakingrediënten in de supermarkt vinden. Ze blijven hard tijdens het bakken. Je kunt ook een reep chocolade in kleine stukjes snijden, maar dat zal dan wel smelten.
Annie
Leuk geschreven en echt lekker recept.
Kim
Ja dit was inderdaad een heerlijke cake!
Roosmarie
Ik wil hem ook!!
Kim
Dat kan! Als je in Nederland bent, maak ik hem graag voor je.