Botkoekjes

Het is alweer bijna dierendag. Vier je dat ook wel eens met je huisdier? Ik verwen Molly een beetje extra, hoewel ze eigenlijk altijd wel verwend wordt, Het is gewoon te moeilijk om haar lieve gezichtje te weerstaan! Gelukkig ben ik niet de enige die daar ‘last’ van heeft. Ze weet iedereen wel in te pakken. Vandaag geef ik je het recept voor lekkere koekjes in de vorm van hondenbotjes. Dat leek me wel toepasselijk.

INGREDIËNTEN KOEKJES

Voor ongeveer 20 botjes

60 gram roomboter

55 gram suiker

1 ei

¼ tl vanille-extract

snufje zout

115 gram bloem

fondant in de kleurtjes die jij leuk vindt

water

poedersuiker

BEREIDING

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop het ei los en voeg een kwart ervan toe (de rest kan weg) met het vanille-extract en het zout en mix tot alles gemengd is. Mix dan de bloem er in delen door en kneed het deeg tot een bal. Verpak het deeg in plastic folie en leg minstens een uur in de koelkast. Je kunt het deeg het beste wat platter maken, zodat het sneller gekoeld is.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek botjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak ze 8 tot 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

De koekjes zijn zo ook al leuk, maar je kunt eventueel ook nog van fondant decoratie maken. Rol daarvoor wat fondant uit en steek de bloemetjes en botjes eruit met een koekjessteker. Meng een beetje poedersuiker met een paar druppels water en plak de fondantbotjes en -bloemetjes op de koekjes.

TIP

Als je net als ik ook donkere botjes wil, kun je een beetje cacao door een deel van het deeg kneden.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *