Blunders in de keuken

Ik weet niet hoe het komt, maar ik bega toch veel blunders in de keuken. Soms is het pech, soms is het onhandigheid, maar ik kan een heel artikel schrijven met alles wat er mis gaat in mijn keuken. En dat ga ik hierbij dus ook doen. Als het bij jou ook wel eens mis gaat, weet dan dat je niet de enige bent. Als bij jou nooit iets misgaat, kun je in ieder geval smakelijk lachen om mijn foutjes.

Advocaat geknoeid

In april kwam mijn recept voor homemade advocaat online: https://www.mollypollycupcake.nl/zelfgemaakte-advocaat/. De foto’s zien er goed uit, maar wat je natuurlijk niet ziet is dit:

Gelukkig was de ondergrond een stuk behang en heb ik nog meer dan genoeg op de rol zitten om als achtergrond te kunnen gebruiken. Het was wel jammer dat het flesje en 1 glaasje niet meer vol waren, dat ziet er toch altijd net iets mooier uit op de foto. Maar de advocaat smaakte er niet minder om.

Loper vies gemaakt

En knoeien gebeurt me zo vaak. Voor Kerst komt een heerlijke trifle met chocolademousse op het blog. Ik had een heel mooi lopertje gekocht bij Dille en Kamille met rode besjes en dennentakjes. En dat leek me een leuke achtergrond voor de foto’s. Je raadt het al, het lopertje kwam in de chocomousse terecht. Gelukkig was ik deze keer wel al klaar met foto’s schieten.

vlek van chocolademousse in tafelloper
Niet opgerolde rolcake

Niet echt een blunder, maar wel irritant: een rolcake die niet mooi oprolt. Op foto’s van andere bloggers en in bakboeken zijn rolcakes ook echt altijd perfecte rollen, met minstens 1 swirl erin. Nou, zo wordt die van mij dus nooit. Gelukkig zijn ze wel altijd super lekker en daar gaat het natuurlijk om.

rolcake met room en frambozen
Bloem maakt alles wit

En dit gebeurt me dus zo ongeveer elke keer als ik bloem in de mixerkom doe:

wit aanrecht door knoeien met bloem

Ik denk dat dit wel bekend is bij velen van jullie. Ik voeg de bloem altijd heel voorzichtig en in delen toe, maar toch stuift het zo op dat het hele aanrechtblad opeens wit is.

Schrijfblunder

En ook qua schrijven maak ik wel eens blunders. Bijna het hele eerste jaar heb ik bij elk recept het woord ingrediënten verkeerd geschreven. Het trema stond steevast op de eerste E in plaats van op de tweede E. Dat krijg je ervan als je het woord blijft kopiëren. Het was best een klus om het in elk bericht aan te passen, maar gelukkig is het nooit iemand opgevallen.

Ei laten vallen

Dan de laatste in deze rij, vast ook bekend (hoop ik, want dan ben ik niet de enige die dit overkomt): een ei kapot laten vallen. Ik vind dat echt vies om op te ruimen, dus hopelijk was dit de laatste keer dat het gebeurde!

Zo, dit waren mijn blunders. Durf je de jouwe ook te vertellen?

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *