Banoffee in een glaasje

Banoffee pie is een super machtige, maar o zo heerlijke taart. Met bananen, slagroom en zelfgemaakte karamel van gecondenseerde melk. Kan bijna niet beter toch? Nou, zeker wel. Ik maak de bodem van speculaasjes en ik garneer de pie met pure chocolade. Wat wil een zoetliefhebber nog meer?

Ik vond het een leuk idee om deze keer niet een hele taart te maken, maar alle lekkere smaken van de pie terug te laten komen in individuele glaasjes. Staat hartstikke feestelijk! Als je naar de foto’s kijkt, denk je misschien dat er erg weinig in de glaasjes zit, maar zoals ik al zei, zijn de ingrediënten echte caloriebommetjes. Bovendien serveerde ik ze na een dinertje, dus het was voor ons meer dan genoeg. Maar je kunt de glaasjes natuurlijk ook meer vullen!

O ja, normaal meng ik de speculaasjeskruimels met gesmolten boter voor een harde bodem, maar deze keer heb ik de boter weggelaten en alleen de kruimeltjes gebruikt. Daardoor bleven ze extra knapperig.

toetje met banaan, karamel en slagroom
INGREDIËNTEN BANOFFEE

Voor 4 glaasjes

1 blikje gecondenseerde melk

100 gram koekjes naar keuze, ik gebruik speculaas

2 kleine bananen

200 ml slagroom

1 el poedersuiker

½ tl vanille-extract

pure chocolade

BEREIDING

Leg het blik gecondenseerde melk helemaal onder water in een steelpan. Laat het 1.5 uur doorkoken en daarna helemaal afkoelen. Voeg tussendoor eventueel water toe om te zorgen dat het blikje onder water blijft. Verkruimel de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes. Maak het blikje gecondenseerde melk open, je hebt nu een prachtige karamel. Schep de helft over de kruimels. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de karamel. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract stijf is en verdeel het over de glazen. Rasp de chocolade over de slagroom.

banoffee pie in een glas
TIP

De andere helft van de karamel kun je voor iets anders gebruiken, het smaakt bijvoorbeeld lekker op ijs.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *