Bakken met kinderen

Bakken met kinderen vind ik altijd heel gezellig. Kinderen vinden alles leuk om te proberen. Ik denk dat als ze zelf mee mogen helpen, ze het eten ook sneller lekker vinden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het geweldig is om samen te doen. Hoe zorg je ervoor dat jullie samen een heerlijke bakmiddag hebben?

Hou ouder ze worden, hoe meer ze zelf kunnen doen. Een vierjarige kan helpen met roeren of mixen. Een achtjarige kan waarschijnlijk het hele beslag maken en een tienjarige kan bijna alles zelf, zoals het maken van deeg en decoraties.

Het is extra speciaal als de kinderen tussendoor mogen proeven. Ik eet altijd een beetje beslag of deeg. Kinderen vinden het super om de kom uit te mogen likken. Ik ben er nog nooit ziek van geworden, maar ben er toch maar een beetje voorzichtig mee. Je kunt ook een minitaartje meebakken wat je kinderen na het bakken op kunnen eten en ik weet uit ervaring dat ze het geweldig vinden als je ze met de slagroombus in de weer laat. Hoe leuk is het om een toefje slagroom in je mond te spuiten? Of nog liever een megagrote toef!

Als je geen zin hebt in weer koekjes bakken, kun je ook eens iets anders makkelijks maken. Met bladerdeeg werken is heel fijn met kinderen, want je hebt snel resultaat en het werkt echt easy. Denk aan appelflappen of maak flappen met banaan en chocola in. Je kunt ook samen pannenkoeken bakken of wafels. Het recept voor appelflappen komt volgende week op het blog.

Wil je liever niet bakken, maar wel iets leuks maken met de kinderen? Dan is dit een leuk idee: je koopt een vanillecake en een chocoladecake en snijd deze in plakjes. Dan steek je met kleine vormpjes cake uit en dan leg je de witte cakevormpjes in de bruine plakjes en de bruine vormpjes in de witte plakjes. Kleine moeite, groot effect en gegarandeerd dat jouw kinderen dit leuk vinden om te doen.

Als je wel hebt gebakken, begint dan het echte feest: decoreren! Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je gemaakt hebt, maar cupcakes, brownies, biscuittaart en koekjes lenen zich prima om te versieren. Wat kun je allemaal gebruiken? Eerst slagroom, jam of glazuur om een plaklaagje te maken. Daarop kun je decoraties van fondant of marsepein maken of je laat de kinderen helemaal los gaan met allerlei leuke sprinkles. Hagelslag, vlokken en muisjes kunnen natuurlijk ook en daar heb je waarschijnlijk wel wat van in huis, Je kunt van slagroom (eventueel gemixt met mascarpone voor meer stevigheid) toeven of rozetjes spuiten. Bij taartwinkels kun je suikerdecoraties kopen. Dit zijn leuke figuurtjes van suiker, zoals clowns, bloemetjes en diertjes. Je ziet het, mogelijkheden zat. Veel bakplezier samen!

Op de foto’s zie je mijn petekind Cas en zijn broertje Wes. Met ze bakken is echt heel gezellig!

4 thoughts on “Bakken met kinderen

 1. Esther

  Oooh wat geweldig leuk
  Wat zijn mijn mannetjes daar nog klein💙💙
  Maar ook nu vinden ze het nog leuk met jou iets te bakken of gezellig samen te eten 😘

  # 30 januari 2020 at 13:56 Reply
  • Kim Janssen

   Dank je wel! Ik vind het ook altijd leuk om iets met de jongens te maken of om samen ergens te gaan eten!

   # 30 januari 2020 at 14:00 Reply
 2. Roosmarie

  Leuke suggesties en great pictures.

  # 3 februari 2020 at 09:46 Reply
  • Kim

   Dank je, leuk om te horen!

   # 4 februari 2020 at 13:10 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *