Badeendje van fondant

13 januari is het Rubber Ducky Day oftewel badeendjesdag! Geen idee wie dit ooit heeft verzonnen, maar het is wel een ontzettend leuke gelegenheid om cupcakes te maken met een badeendje van fondant erop (van rubber lijkt me niet zo lekker). Het recept voor de cupcakes vind je in het vorige bericht. Misschien kun je lekker met je kinderen aan de slag, want deze eendjes zijn heel eenvoudig te maken. Iedereen wordt blij van zo’n schattig eendje.

INGREDIËNTEN BADEENDJE

blauw, geel en oranje fondant

glazuur van poedersuiker met een heel klein beetje water (om te lijmen)

zwarte parels

gouden en witte parels

BEREIDING

Rol blauw fondant uit met een roller en steek er een cirkel uit die zo breed is als de cupcake. Dit zal ongeveer 7 centimeter zijn. Maak een bolletje van geel fondant, druk het een beetje plat en vorm aan één kant een soort komma. Dit wordt het lijfje. Maak voor het hoofdje een kleiner bolletje van geel fondant en zet het op het lijfje. Je kunt het beste een kleine prikker gebruiken om het kopje stevig vast te zetten op het lijf. Maak een driehoekje van de oranje fondant, dit wordt het bekje. Plak met wat glazuur aan het kopje vast. Je moet het waarschijnlijk even vasthouden tot het goed lijmt. Maak een klein sneetje in het driehoekje zodat het bekje open komt te staan. Druk 2 zwarte pareltjes boven de bek in het fondant voor de ogen.

Maak 2 druppelvormige vleugels. Kerf er voorzichtig wat veertjes in en plak ze met wat glazuur op het lijfje vast. Je kunt het eendje ook wat haartjes geven op het hoofdje zoals ik heb gedaan.

Gebruik nog wat glazuur om het eendje op de blauwe cirkel vast te zetten. Als je zin hebt, kun je nog een heleboel bubbels maken waarin het badeendje zwemt. Ik heb witte en gouden parels gebruikt en een paar bubbels van blauw fondant gemaakt. Leg de fondantcirkel op de cupcake. Gebruik wat glazuur om de fondant op de cupcake te plakken. Happy Rubber Ducky Day!

TIP

Als je geen parels hebt, kun je ook alle bubbels van fondant maken. Voor de oogjes kun je zwarte fondant gebruiken.

3 thoughts on “Badeendje van fondant

 1. Esther

  Hartstikke leuk en in het life was hij nog leuker 🐥

  # 16 januari 2020 at 20:56 Reply
  • Kim

   Thanks, ik vind hem ook super schattig!

   # 17 januari 2020 at 06:59 Reply
 2. Een kijkje in mijn keuken – MollyPollyCupcake

  […] Ik ben ook blij met de stolp. Daar zit nu het fondanteendje in. Hoe je die maakt, vind je hier: https://www.mollypollycupcake.nl/badeendjes-van-fondant/. Heb je ook de snoepjespot van Molly gezien? Die is van het merk Lief en ook […]

  # 15 oktober 2020 at 12:33 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *