Appelflappen met cranberry

Vorige week zette ik een artikel online over bakken met kinderen. Uiteraard hoort er dan ook een recept bij van iets wat je heel makkelijk samen met ze kunt maken. En dat zijn appelflappen. Appelflappen zijn altijd lekker en ze hoeven ook maar 15 minuten in de oven. Handig als de kinderen niet veel geduld hebben en snel hun gebakje willen eten. Om de flappen net wat extra’s te geven, doe ik er ook gedroogde cranberries in. Deze zijn lekker zoet, dus dat zal de kinderen zeker bevallen.

INGREDIËNTEN APPELFLAPPEN

Voor 5 appelflappen

5 plakjes bladerdeeg

1 grote appel

50 gram cranberries

1 ei

suiker

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Snijd de appel in stukjes en meng met de cranberries. Leg op elk plakje bladerdeeg een beetje van het fruitmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan. Klop het ei los en bestrijk de flappen ermee. Bestrooi met suiker. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

TIP

Je kunt het bladerdeeg ook niet dichtvouwen. Dan krijg je meer een plaattaartje, zoals op deze foto. Als je de appel niet schilt, geeft dat een mooi kleureffect. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met suiker voor ze de oven in gaan. Als de plaattaartjes klaar zijn, kun je het fruit bestrijken met abrikozenjam voor een mooie glans en omdat het lekker is natuurlijk.

One thought on “Appelflappen met cranberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *