Appeldippers

Vorig jaar maakte ik voor de eerste keer wat lekkers voor Halloween, namelijk deze oreo-spinnetjes: https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-spinnetjes-voor-halloween/. Dat beviel goed, dus ook dit jaar heb ik weer een recept bedacht voor deze feestdag: appeldippers. Ze zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit en niet eng. Daarom zijn ze voor alle kinderen (en volwassenen) geschikt. En ze zijn handig om uit te delen als er kinderen aan je deur komen voor trick or treat. 

appeldippers met chocola en sprinkles
INGREDIËNTEN APPELDIPPERS

Voor ongeveer 7 dippers

1 grote appel

200 gram chocola naar keuze

toppings zoals kokos, M&M’s en chocosprinkles

appelschijven op een stokje gedipt in chocola
BEREIDING 

Schil de appel en snijd hem in schijven. Prik de schijven op een lolliestokje. Smelt de chocola au bain-Marie en dip de appels in de gesmolten chocola. Leg ze op bakpapier en bestrooi met de toppings die jij lekker vindt. Laat de chocolade stollen. Veel plezier met Halloween en geniet van deze feestelijke appeldippers!

TIP

Lolliestokjes vind je in elke bakwinkel. Heb je er geen, dan kun je de appelschijven ook op een satéprikker prikken. Dan zou ik wel voorzichtig zijn met de scherpe punt als jonge kinderen de appeldippers eten. 

appeldippers
tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *