Ik vind crumbles echt comfortfood. Als het regent en waait, warmt deze crumble je lichaam en je hart. Crumbles zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ze zijn lekker als toetje, maar stiekem eet ik ze ook wel eens als ontbijt. Ik doe hazelnoten en havermout in de kruimeltjes, zodat ze net wat meer bite hebben. Veel plezier met bakken!
Voor 10 lage bakjes van 8 cm doorsnede
125 gram hazelnoten
100 gram ijskoude roomboter
75 gram bloem
80 gram lichtbruine basterdsuiker
45 gram havermout
2 appels
½ el kaneel
boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng alles behalve de appel en kaneel en kneed snel tot je een kruimelig mengsel hebt. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng met ze met de kaneel. Vet de bakjes in met boter en schud de appels erin. Doe de kruimeltjes op de appels. Bak de crumbles in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt de hazelnoten ook vervangen door andere noten zoals walnoten of pistachenootjes. Als je kruimels over hebt, kun je ze 8 minuten bakken in de oven op een bakplaat. Ze zijn heerlijk om zo te eten of in de yoghurt met bijvoorbeeld blauwe bessen en nectarine.
Esther
Dit heb ik al eens bij jou gegeten en dat is wel mijn ding ?
Heb ze zelf nog nooit gemaakt maar nu ik je recept heb ga ik dat zeker weten een keertje doen!!
Xx
Kim
Ja dit is ook mijn ding, ik vind ze heerlijk. Laat maar weten wanneer je appelcrumble gaat maken, dan kom ik proeven! X