Appelcrumble met hazelnoten

Ik vind crumbles echt comfortfood. Als het regent en waait, warmt deze crumble je lichaam en je hart. Crumbles zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ze zijn lekker als toetje, maar stiekem eet ik ze ook wel eens als ontbijt. Ik doe hazelnoten en havermout in de kruimeltjes, zodat ze net wat meer bite hebben. Veel plezier met bakken!

INGREDIËNTEN APPELCRUMBLE

Voor 10 lage bakjes van 8 cm doorsnede

125 gram hazelnoten

100 gram ijskoude roomboter

75 gram bloem

80 gram lichtbruine basterdsuiker

45 gram havermout

2 appels

½ el kaneel

boter om in te vetten

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng alles behalve de appel en kaneel en kneed snel tot je een kruimelig mengsel hebt. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng met ze met de kaneel.  Vet de bakjes in met boter en schud de appels erin. Doe de kruimeltjes op de appels. Bak de crumbles in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

TIP

Je kunt de hazelnoten ook vervangen door andere noten zoals walnoten of pistachenootjes. Als je kruimels over hebt, kun je ze 8 minuten bakken in de oven op een bakplaat. Ze zijn heerlijk om zo te eten of in de yoghurt met bijvoorbeeld blauwe bessen en nectarine.

2 thoughts on “Appelcrumble met hazelnoten

 1. Esther

  Dit heb ik al eens bij jou gegeten en dat is wel mijn ding 😋
  Heb ze zelf nog nooit gemaakt maar nu ik je recept heb ga ik dat zeker weten een keertje doen!!
  Xx

  # 28 maart 2020 at 10:28 Reply
 2. Kim

  Ja dit is ook mijn ding, ik vind ze heerlijk. Laat maar weten wanneer je appelcrumble gaat maken, dan kom ik proeven! X

  # 28 maart 2020 at 12:32 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *