Mijn to go recept voor rocky road is die met Snickers: https://www.mollypollycupcake.nl/rocky-road-met-snickers/. Gemaakt met pure chocolade, omdat ik dat nog altijd het lekkerste vind. Toch wilde ik voor Pasen eens rocky road maken met witte chocola, dat deed ik vorig jaar: https://www.mollypollycupcake.nl/paas-rocky-road/. En eigenlijk beviel dat heel goed!
Vandaar dat ik nog een versie met witte choco wilde maken. Maar dan wel een hele andere. Het enige wat hetzelfde is gebleven, zijn de marshmallows, die horen nu eenmaal echt in rocky road. Het recept wat ik je vandaag geef is met gedroogde appel. Ik koop die bij de Notenshop: https://www.denotenshop.nl. Zij hebben kleine stukjes die alleen gedroogd zijn en grote chuncks die ook nog eens gesuikerd zijn. Ik vind dat laatste zelf het lekkerste maar je kunt ook rustig de kleine stukjes gebruiken, die hoef je ook niet klein te snijden.
Voor ongeveer 10 stukjes
125 gram witte chocolade
1 tl honing
10 gram boter
50 gram speculaasjes
65 gram gedroogde appel
50 gram marshmallows
een snufje kaneel
Leg bakpapier in een vorm, bijvoorbeeld een brownievorm. Smelt de chocola met de honing en de boter au bain-Marie en laat het iets afkoelen. Breek de speculaasjes in kleine stukken en hak zo nodig de gedroogde appel wat fijner. Meng 3/4 van de speculaasjes, appel, marshmallows en kaneel door de chocola. Giet het mengsel in de vorm en strijk het een beetje glad. Garneer met de rest van de appelstukjes, speculaas en marshmallows. Snijd de rocky road in blokjes en geniet ervan!
Als je de rocky road buiten de koelkast laat opstijven, blijft het wat zachter en kun je makkelijker blokjes snijden. Je mag het zo bewaren of in de koelkast. Je kunt even testen of je ze koud het lekkerste vindt of op kamertemperatuur.