Advocaatparfait voor Pasen

Mijn oma hield wel van een advocaatje met slagroom zo nu en dan. Herken je dat van jouw grootouders? Sommigen vinden het een beetje ouderwets drankje, maar ik kan ook wel genieten van advocaat. Alleen dan het liefst niet puur, maar verwerkt in gebak of ijs. Dan is de smaak net iets zachter.

Advocaat bestaat uit eidooiers, sterke alcohol zoals brandewijn, vanille en suiker. Door alleen de eidooiers te gebruiken, krijg je een lekker dikke advocaat. In Duitsland doen ze er hele eieren in, waardoor de drank dunner is. Zelf vind ik die versie minder lekker. In Nederland wordt meestal gele kleurstof toegevoegd, waardoor de advocaat donkerder is.

Het leek me leuk om voor Pasen iets met advocaat te doen. En omdat de dagen weer langer worden en de temperatuur weer wat hoger wordt, is het tijd voor het eerste ijsrecept op dit blog. Een advocaatparfait gedecoreerd met M&M’s. Zo krijg je toch zin in de lente?

INGREDIËNTEN ADVOCAATPARFAIT

Voor 2 rechthoekige vormpjes van 8 cm bij 15 cm, 4 cm hoog

200 ml slagroom

1 eidooier

45 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 dl advocaat

M&M’s in paaskleurtjes

BEREIDING

Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de eidooier met de twee soorten suiker en de advocaat schuimig. Schep de slagroom er luchtig doorheen. Giet het mengsel in de vormpjes. Zet het ijs minimaal 3 uur in de vriezer. Stort de parfait op een mooi schaaltje en garneer met de M&M’s.

TIP

Als je een velletje bakpapier in de vormpjes legt voordat je het mengsel er in giet, kun je de parfait veel makkelijker storten na bevriezing. Zorg ervoor dat het bakpapier wel uitsteekt, zodat je daar aan kunt trekken om de parfait uit het vormpje te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *