Aardbeientaart

Jummie, deze taart is zo ontzettend lekker! Ik ben fan van aardbeien. Ze zijn schitterend van kleur en smaken zo sappig en zoet. Deze taart met aardbeien en slagroom zit dus zeker in de top 10 van mijn lievelingsbaksels.

Je bakt een luchtige biscuit. Tussen de lagen taart komt slagroom gemengd met kleine stukjes aardbeien, waardoor de room mooi roze kleurt. En bovenop komt nog meer slagroom (wat een straf) met plakjes aardbei.

aardbeienbiscuittaart met slagroom
INGREDIËNTEN AARDBEIENTAART

Voor een biscuit van 24 cm

3 eieren

105 gram suiker

70 gram meel

30 gram maïzena

snufje zout

400 ml slagroom

2 zakjes klop-fix

2 tl suiker

2 bakjes aardbeien

bovenaanzicht van de aardbeienbiscuit
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren met 105 gram suiker heel luchtig en schuimig. Dit duurt zeker 10 minuten. Spatel het meel, de maïzena en het zout erdoor en doe dit een bebloemde springvorm. Bak de taart 30 minuten. Als de taart is afgekoeld, snij je hem door.

Klop de slagroom stijf met de klop-fix en 2 theelepels suiker. Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes en de andere helft in plakjes. Meng de helft van de slagroom met de aardbeienstukjes. Je mag best even mixen tot de room roze wordt. Maar ook weer niet te lang, want anders heb je geen stukjes meer. Strijk de room over de taartbodem. Dek af met het deksel. Bedek de bovenkant met de tweede helft van de slagroom (de gewone witte slagroom dus) en garneer de taart met de plakjes aardbei.

TIP

Je kunt de biscuit met een mes doorsnijden, maar in kookwinkels vind je voor een paar euro ook een taartzaag. Hiermee glijd je echt heel smooth door de biscuit.

aangesneden aardbeienbiscuit
Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *