Aanraders in Maastricht

Zeg je Maastricht, dan zeg je vlaai. In Limburg en zeker in Maastricht krijg je bij elke feestelijke gelegenheid een stukje vlaai. Nu moet ik je wat bekennen. Ik als rasechte Limburgse houd er niet echt van. Alleen op de aardbeienvlaai en de rabarbervlaai die mijn moeder zelf bakt, ben ik verzot. Met de vlaaien van de bakker ben ik van kinds af aan doodgegooid, misschien dat ik het daarom niet meer zo vaak eet. Gelukkig heeft Maastricht nog veel meer lekker gebak te bieden. Deze keer laat ik je 3 adressen zien waar ze aparter gebak hebben, zoals cupcakes, eclairs en bavaroisgebakjes.

So Delicious

Vlak bij station Maastricht vind je So Delicious, een hele leuke zaak waar ze niet alleen heel veel gebak verkopen, het is ook een lunchroom en traiteur. Ik ga 1 keer per jaar met mijn vader in Maastricht winkelen en dan beginnen we onze dag altijd hier. Mijn lievelingsgebakje is de Bombe Exotique, een gebakje met een bavarois van passiefruit en mango met perzikcompote. Heerlijk zacht en friszuur, een feestje in je mond.

vitrine met gebak van so delicious

Op de bovenste foto zie je ook nog de Tartelette au Chocolat, bijna net zo lekker als het mango-passiefruitgebakje en voor de chocoladefan een must om eens te eten!  Kortom, wil je vers gebak dat je niet overal krijgt, dan ben je bij So Delicious aan het goede adres. O ja, ze serveren ook een high tea, die staat nog op mijn to-do list (of liever gezegd to-eat list).

Piece of Cake    

Al weer een jaartje of 8 ligt in Maastricht Piece of Cake. Ook hier kun je lunchen, maar ik ga er natuurlijk naar toe voor het gebak. En dat doen veel mensen, want een paar jaar geleden is het bedrijf verhuisd naar een groter pand om zo meer mensen blij te kunnen maken. Gelukkig is het nog steeds even knus en sfeervol. In de zomer kun je ook genieten van al het lekkers in de terrastuin.

cupcake en cheesecake van piece of cake

Bij Piece of Cake heb ik wel al eens de high tea gedaan en die is echt een aanrader. Alles is super vers en je krijgt zo veel lekkers dat je het niet op krijgt. Gelukkig mag wat over is mee naar huis. Op de foto zie je wat ik laatst gegeten heb: cheesecake met karamel, sinaasappel en stroopwafel en een cupcake met chocolate chip cookie dough. Klinkt heerlijk toch? Het assortiment wisselt een paar keer per jaar, dus dan heb je vanzelf weer een goede reden om nog eens naar Piece of Cake te gaan!

Eclair Affair

Op de Kesselskade, vlak achter de bekende voetgangersbrug over de Maas, zit in een klein pand Eclair Affair. Hun gebak is echter helemaal niet klein te noemen, je krijgt er eclairs (langwerpige soezen) in allerlei goddelijke smaken en ze zijn werkelijk een plaatje om te zien.

3 eclairs van ec;lair affair

Op de foto zie je de Eclair Chocolat Noir, een aanrader voor de choco-lover, de Eclair Pâche Fraise met aardbeiencrème en perzikmousse en de Eclair Pistache Framboise met pistachecrème en frambozenmousse. De eerste 2 zijn mijn favoriet. Ben je niet zo’n fan van eclairs, dan kun je ook terecht voor taartjes en macarons. Je kunt bij Eclair Affair niet zitten, maar thuis genieten van al het lekkers is ook prima toch?

So Delicious

Stationsstraat 21-23 Maastricht

https://sodelicious.nl/

Piece of Cake

Boschstraat 60 Maastricht

https://www.pieceofcakemaastricht.nl/

Eclair Affair

Kesselskade 55

https://eclairaffair.nl/

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *