2 te gekke ijszaken

Nadat ik vorig jaar al meegenomen had naar mijn favoriete ijssalon (https://www.mollypollycupcake.nl/ijssalon-de-kleine-haan-in-limbricht/), geef ik je dit jaar nog 2 leuke tips voor als je in de buurt van Sittard woont of er op vakantie gaat.

IJscafé Waldschänke in Selfkant-Süsterseel

IJscafé Nostalgie in Illikhoven was voor mij een van de leukste plaatsen om ijs te gaan eten. Ik kreeg er altijd een vakantiegevoel van. Ze hadden een hele mooie tuin en een gezellig terras. Afgelopen zomer bleek dat Nostalgie dicht ging, wat ik echt heel jammer vond. Maar gelukkig heeft de eigenaar nog een zaak, hier vlak over de grens in Süsterseel, Waldschänke. En wat nog beter is, ze hebben dezelfde kaart en hetzelfde ijs als in Illikhoven! Nu we toch praten over ijs: zalig is dat hier. Echt heel erg lekker. Je hebt de keuze uit heel veel soorten coupes, maar je kunt ook een hoorntje met een bolletje krijgen.

Ik kan bijna niet kiezen, zoveel lekkere ijscoupes hebben ze.  Daarom ga ik er maar gewoon extra vaak naar toe! Ze hebben heel erg lekker Snickersijs en cookie-ijs, met dikke stukken Snickers en cookies. Daarom is de coupe praliné echt perfect, dan krijg je allebei deze smaken samen met vanille-ijs en kleine Ferrero Rochers. Ook de melange speciale is geweldig. Dan krijg je een coupe met hazelnoot-, vanille- en chocolade-ijs met advocaat en chocoladesaus.

2 coupes ijs bij Waldschänke

Naast ijs hebben ze ook pannenkoeken, vers gebak en hartige gerechten. Stel dat er nou iemand in jouw gezelschap geen zin heeft in ijs (al kan ik me niet voorstellen dat dat bestaat), dan heeft hij of zij dus ook genoeg keuze.

Het laatste pluspunt: honden zijn welkom op het terras, dus Molly mag lekker mee!

Gelamio in Tüddern

Pas een paar jaar open, maar volgens mij een groot succes: ijssalon Gelamio, net over de grens in Sittard. Deze ijszaak wordt gerund door Italianen en al het ijs wordt zelfgemaakt. Ze hebben binnen wat tafeltjes staan, maar heel gezellig vind ik het er niet. Gelukkig hebben ze een groot terras, dus je kunt ook lekker buiten zitten. Ze zijn hier razendsnel, binnen een paar minuten komen de ijscoupes al op tafel.

ijscoupe met Amaretto bij ijssalon Gelamio

En Gelamio heeft ontzettend veel keuze in ijs en ook in coupes. Leuk bedacht vind ik de pizza-coupe. Dan krijg je allerlei ijs en fruit op een soort pizza van meloen. De coupe ananas is ook lekker en de Amaretto-becher is mijn favoriet: chocolade- en notenijs, Amaretto en kleine Amaretti-koekjes (Italiaanse bitterkoekjes). Voor kinderen hebben ze een aparte kaart en honden zijn welkom, zowel binnen als buiten.

ijscoupe met bosfruit van Waldschänke

Ik hoop dat je het leuk vond om dit bericht te lezen. Naar welke ijssalon ga jij het liefste?

IJscafé Waldschänke

An der Waldschänke 1 Selfkant-Süsterseel

http://www.waldschaenke-selfkant.de/

Gelamio

In Der Fummer 34 Tüddern-Selfkant

http://www.gelamio.com/

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *